stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
10 07.05.2021 06:30:29

ŠOK! Prikrili OKUŽENOST S KORONO pri svojem igralcu?! Zahtevajo RAZVELJAVITEV, današnja tekma visi!

alesfevzer.com
Pred nocojšnjo morebitno zadnjo tekmo finala za hokejskega prvaka velik zaplet.

Ali bo nocojšnja četrta tekma sploh na sporedu? Ali se lahko tretja, ki so jo v sredo dobili železarji, registrira v prid SŽ Olimpije? 

Po naših informacijah naj bi Jeseničani namreč prikrili dejstvo o okuženosti igralca s koronavirusom, ki je na tekmi igral. Oziroma tako so domnevali v Tivoliju, kajti Jesenice niso predale potrdila o negativnem testu igralca, ki je bil še 29. aprila pozitiven na koronavirus, Blaža Tomaževiča.

Kot smo izvedeli, naj bi tudi na Celovški 25 naredili napako, saj so večnemu rivalu verjeli na besedo, ko je ta prišel v Tivoli.

Protokol HZS zahteva predajo seznama članov ekipe in vsa potrdila o njihovi neokuženosti, ki ne smejo biti starejša od 48 ur, dokumentacije pa Gorenjci pred vstopom v tivolsko dvorano niso predali Olimpiji.
Šele ko naj bi vodstvo Olimpije večkrat ustno, nato pa celo pisno (takrat je vpletla tudi HZS) tekmeca pozvalo k temu dejanju, so seznam s testi železarji predali, a šele po koncu tekme. Kot smo izvedeli, pa med dokazili ni bilo negativnega testa še pred kratkim na koronavirus pozitivnega Blaža Tomaževiča.

Bojda so Jesenice njegov test poslale naknadno, vendar pa s (dva dni) prestarim datumom, kar pomeni, da so kršili pravila HZS, Tomaževič s takim testom ne bi smel biti v postavi. Zaradi tega naj bi po naših informacijah Olimpija na HZS že podala predlog, da se tekma zaradi neregularnosti razveljavi in da se ponovi (lahko bi v Ljubljani celo zahtevali, da bi jo dobili brez boja), hkrati pa naj bi zahtevala visoke denarne kazni za jeseniški klub. Vsekakor pa je jasno, da bo morala HZS hitro ukrepati.

Članki iz rubrike