kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sta
sta
0 03.10.2020 15:40:05

Danes prvi ligaški hokejski večni derbi!

Martin Metelko
Danes ob 17.30 bo na sporedu prvi hokejski derbi nove sezone alpske lige. Tradicionalna tekmeca iz Ljubljane in z Jesenic se bosta tokrat merila pred omejenim številom gledalcev, s to tekmo v dvorani Tivoli pa se za oba kluba tudi začenja nova sezona regionalnega tekmovanja.

Derbi med SŽ Olimpijo in Sijem Acronijem Jesenicami bo sicer prvi v alpski ligi, a že tretji v novi sezoni. Na obeh so bili doslej boljši železarji, ki so zmagali tako na pripravljalni tekmi na poletni ligi na Bledu kot v polfinalu pokalnega tekmovanja.

Po tem pokalnem porazu so v ljubljanski ekipi končali sodelovanje s trenerjem Ivom Janom, njegovega naslednika še niso izbrali, danes bo na klopi dosedanji pomočnik Gregor Polončič, ki začasno vodi zmaje.

Na pokalnem derbiju gledalcev zaradi koronskih ukrepov ni bilo, danes bo obračun najboljših slovenskih ekip lahko spremljalo 400 gledalcev. Posamičnih vstopnic za tekmo ne prodajajo, vstop so zagotovili le imetnikom sezonskih vstopnic in nekaterim gostom.



Današnja tekma bo prva v sezoni in prva v posebnem začetnem delu tekmovanja, ko bodo udeleženci AHL razdeljeni v štiri mini skupine. V ljubljansko-jeseniški sta še drugi postavi Celovca in Linza. V tem delu bodo po dve tekmi istih nasprotnikov sešteli in šele seštevek bo dal zmagovalca.

Redni del tekmovanja z običajnim točkovanjem se bo potem začel 24. oktobra, takrat bodo vsi igrali proti vsem po enkrat doma in v gosteh, na sporedu bo 30 krogov.

Končnica alpske lige se bo začela 27. marca naslednje leto, zadnja finalna tekma, če bosta finalista igrala vseh možnih pet, bo 2. maja.

Značke: jesenica, olimpija

Članki iz rubrike