bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

STA
STA
0 19.09.2020 07:34:45

V MOŠKEM hokejskem pokalu spet BLESTELA - PUNCA!! Pia in njene VRHUNSKE OBRAMBE za...

Jurij Kodrun
Ekipi Sij Acroni Jesenice in MK Bled bosta danes zvečer odločali o zmagovalcu letošnje izvedbe pokalnega hokejskega tekmovanja. Na turnirju v Ljubljani so v petek Blejci v polfinalu premagali Triglav s 3:2, Jeseničani pa v derbiju po kazenskih strelih z 1:0 SŽ Olimpijo.

Oba udeleženca finala sta morda nekoliko presenetljiva. Hokejisti MK Bleda so na delu lestvice, kjer ni bilo favoriziranih ekip iz Ljubljane in z Jesenic, izkoristili priložnost in si priigrali možnost, da osvojijo lovoriko.

V polfinalu so predvsem po zaslugi razpoložene vratarke Pie Dukarič in njenih 35 obramb premagali Triglav s 3:2. Pred tem pa v četrtfinalu še Celjane s 5:0.


V petek sta se za vstop v finale na derbiju merila večna tekmeca v slovenskem hokeju. Pred praznimi tribunami so še drugič v sezoni, potem ko so zmagali že na poletni ligi na Bledu, slavili železarji.

V rednem delu in podaljšku kljub premoči zeleno-belih, ki so imeli na koncu 21 strelov več, zadetkov ni bilo. Največ zaslug je imel vratar Žan Us, še lani član ljubljanske ekipe. Pri kazenskih strelih je tudi ubranil vse poskuse tekmecev, odločilnega za Jeseničane pa je zadel Jaka Šturm. Na poti do finala so v četrtfinalu Jeseničani zanesljivo premagali Maribor z 8:0.

Finale bo v dvorani Tivoli danes ob 19.30. Pokal bo dobil novega zmagovalca, saj so lansko zmago neuspešno branili Ljubljančani.

Značke: hokej, pokal

Članki iz rubrike