favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ue
ue
0 12.09.2020 22:12:57

Prvi letošnji DERBI! Napet obračun železarjev in zmajev, zmagovalci pa slavijo enega moža! (foto)

Martin Metelko
S tradicionalnim obračunom med jeseniškimi in ljubljanskimi tekmeci se je na Bledu končala poletna hokejska liga.

Uvod v sezono so letos dobili železarji, ki so zmaje premagali z 2:1 (0:1, 1:1, 1:0). Najboljša slovenska kluba se bosta že na začetku nove sezone alpske lige pomerila 3. oktobra, naslednji teden pa kluba čaka še pokalni turnir v Ljubljani, kjer se tudi lahko pomerita v boju za prvo lovoriko sezone.

Današnji prvi obračun sezone 2020/21 so dobili hokejisti Sija Acronija Jesenic. Na Bledu so v zadnji tekmi poletne lige, ki že leta predstavlja uvod v hokejsko dogajanje v novi sezoni, tesno premagali ljubljanske tekmece.


V prvi tretjini sta vratarja, prvi ljubljanski tujec v zadnjih sezonah Paavo Hölsa, in Žan Us, ki je še lani branil barve tekmecev iz Ljubljane, ohranila mreži nedotaknjeni. V nadaljevanju so nato do zadetka prvi prišli Jeseničani, že v 21. minuti je v polno zadel Mirko Djumić. A je bil nato tudi odgovor SŽ Olimpije hiter, v 23. minuti je izenačil Miha Zajc. Ta se je kot zadnja okrepitev nove sezone pred dnevi vrnil v klub iz Tivolija.

Odločitev je padla v zadnji tretjini. Jeseničani so izkoristili igralca več na ledu, ko je bil v 54. minuti izključen Mark Čepon, spet pa je bil uspešen Djumić. Ljubljančani so v zadnji minuti poskušali izenačiti brez vratarja, a je ostalo pri jeseniški zmagi.

V preostalih tekmah blejskega turnirja (Jeseničani so odigrali tri tekme, Ljubljančani pa le dve) so železarji premagali selekcijo Slovenije s 4:3, istega tekmeca je SŽ Olimpija prvi dan ugnala s 4:1, beljaški VSV pa je za uvod premagal Jeseničane s 3:1.

Članki iz rubrike