krokar Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, ...

trump-with-sons Svet24.si

Trump nima dovolj denarja

1680173506-fgrsghes-45-1680173482221 Necenzurirano

Nova afera na UKC: to je podjetje, ki naj bi mu ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Thomas naj bi vedel preveč Odkrito.si

Je pokojni Kingston vedel, kaj je narobe s Kate?

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

STA
STA
0 20.05.2020 15:57:20

Otrok kluba se vrača v OLIMPIJO!

Jurij Kodrun
Hokejiste ljubljanske SŽ Olimpije je okrepil Jure Sotlar, ki je nazadnje igral v Zell am Seeju, po nekaj sezonah pa se spet vrača v Tivoli. Iz kluba so sporočili, da so sklenili dveletno pogodbo.

"Vesel sem, da se vračam v domači klub, v domačo dvorano Tivoli, v zeleni dres in v klub, ki je moja prva hokejska ljubezen. Verjamem, da bomo z ekipo skupaj osvojili zastavljene cilje. Na mizi sem imel tudi druge ponudbe, a me je pri Olimpiji prepričala vizija razvoja kluba," je razloge za vrnitev pojasnil 27-letni napadalec.

Sotlar je kariero začel pri HK Olimpiji, v Tivoliju pa je nazadnje igral za nekdanjo HDD Olimpijo v ligi Ebel, kjer je zbral 153 nastopov. Pozneje se je za eno sezono preselil na Jesenice, v zadnjih sezonah pa je igral v alpski ligi za južnotirolsko zasedbo Sterzing in za avstrijski Zell am See.



"Jure Sotlar je za nas velika okrepitev in zelo sem zadovoljen, da postaja del ekipe. Še bolj me veseli, da se kot otrok Olimpije in igralec, ki je v svoji karieri že veliko dosegel, vrača domov v svoj matični klub. Verjamem, da so pred nami uspešni časi in da bomo tudi z Juretovo pomočjo dosegli veliko," pa je ob sklenitvi sodelovanja dejal predsednik kluba Miha Butara.

V Tivoliju so sicer v zadnjih dneh podaljšali sodelovanje še z nekaterimi člani ekipe iz sezone 2019/20, ki se je zaradi pandemije novega koronavirusa končala predčasno in brez tekmovalnega razpleta. Za zeleno-bele bodo tako še naprej igrali tudi Janez Orehek, Luka Ulamec, Jakob Bernard in Martin Bohinc.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike