Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 18.10.2018 13:47:47

Jeseničani optimistično na celinski pokal v Ritten

www.alesfevzer.com
Hokejiste Sija Acronija Jesenic ta konec tedna čaka nov mednarodni izziv. V alpski ligi imajo krajši premor, saj bodo nastopili na enem od turnirjev celinskega pokala. V skupini B drugega kroga bodo njihovi tekmeci znanci iz regionalnega tekmovanja in gostitelji iz južnotirolskega Rittna, budimpeštanski MAC in beograjska Crvena zvezda.

Turnir drugega kroga bo potekal od 19. do 21. oktobra v Rittnu. Napredoval bo samo zmagovalec, ki se bo uvrstil v naslednji krog tekmovanja novembra v Belfastu. Tja so že uvrščeni domači Belfast Giants, poljski GKS Katowice in zagrebški Medveščak.

Podoben polfinalni turnir bo novembra še v Lyonu. Tako iz Lyona kot iz Belfasta se bosta po dve prvi ekipi uvrstili na zaključni turnir celinskega pokala, ki bo med 11. in 13. januarjem 2019.

V celinskem pokalu letos sodeluje 17 ekip iz 17 držav, prvi krog kvalifikacij pa so opravili že septembra. Slovenski prvaki se vključujejo v drugem krogu.

"Ponovno nas čaka pot v Ritten, kjer bomo nastopili na celinskem pokalu. Na same tekmece se zaenkrat še nismo posebej pripravljali, ker enostavno ne poznamo nasprotnikov z izjemo Rittna, ampak mislim, da si bodo trenerji zagotovo ogledali oba nasprotnika že v petek na samem prizorišču. Cilj je kot vedno zmagati vse tekme in priti v naslednji krog," je za klubsko spletno stran pred potjo v Ritten dejal Tadej Čimžar.

Jeseničani bodo tekmovanje začeli v petek zvečer proti gostiteljem iz Rittna, v soboto jih ob 16. uri čaka budimpeštanska ekipa, v nedeljo ob 14. uri pa še beograjska.


- spored turnirja:
- petek, 19. oktober:
16.00 MAC Budimpešta - Crvena zvezda
20.00 Sij Acroni Jesenice - Ritten

- sobota, 20. oktober:
16.00 MAC Budimpešta - Sij Acroni Jesenice
20.00 Ritten - Crvena zvezda

- nedelja, 21. oktober:
14.00 Crvena zvezda - Sij Acroni Jesenice
18.00 Ritten - MAC Budimpešta

Značke: hokej, pokal

Članki iz rubrike