polna luna 8 Dobra karma

Popolna navodila za izvajanje obreda ob polni Luni...

arktika, ozonska luknja Svet24.si

Na nebu nad Arktiko zazevala človeškemu očesu ...

profimedia-0510959793 Reporter.si

New York zaradi koronavirusa v šoku: trupla ...

delavka, zaposleni Svet24.si

Pozor! Samozaposlene, ki želijo uveljavljati ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Zakaj prvi "proti-korona" zakon še ne velja?

Muzej norosti 1 Odkrito.si

»Marsikoga so v norišnico spravili za nekaj dni,...

Maja Geršak, Gašper Rifelj SR Njena.si

Gašper in Maja delila intimen videoposnetek

STA
STA
0 18.01.2018 10:24:04

SŽ Olimpija zadnji polfinalist hokejskega DP

www.alesfevzer.com
Po ekipah ECE Celje in Triglav si je kot tretja polfinale državnega prvenstva zagotovila še ljubljanska SŽ Olimpija. Ljubljančani so v povratni četrtfinalni tekmi danes na domačem terenu premagali Maribor s 16:1. Državni prvaki, hokejisti Sija Acronija Jesenic, so se v polfinale kot prvi po rednem delu uvrstili neposredno.

Končnica državnega prvenstva v hokeju se je začela s prvimi tekmami prejšnji teden. Na prvih so si prednost pred povratnimi priborili SŽ Olimpija, ECE Celje in Triglav, slednja sta uvrstitev v nadaljevanje potrdila v ponedeljek še z drugima zmagama na domačem terenu. Celjani so doma premagali MK Bled s 6:4 (2:0, 3:2, 1:2), na prvi tekmi so v gosteh zmagali s 3:0, Triglav pa je bil od Playboy Slavije boljši s 6:1 (2:1, 3:0, 1:0), prvo tekmo so Kranjčani dobili z 8:0.

Tretji četrtfinalni par je delo dokončal danes, veliko prednost s prve tekme v gosteh so Ljubljančani, ki so v Mariboru zmagali s 15:2, znali ohraniti. Novi trener Jure Vnuk je prvič uradno vodil ekipo, potem ko je v nedeljo zamenjal dosedanjega stratega Andreja Brodnika, njegovi igralci pa so tekmecem spet do vrha napolnili mrežo, na koncu je bil izid 16:1 (6:0, 5:1, 5:0).

Državni prvaki, ekipa Sij Acroni Jesenice, so bili v prvem krogu tega dela tekmovanja prosti. Jeseničani so si s prvim mestom po rednem delu DP priborili status ekipe, ki bo v igro vstopila šele v polfinalu. V polfinalu se bodo pomerili s Celjani, Kranjčani pa s SŽ Olimpijo. Tudi polfinale bodo igrali po sistemu boljši iz dveh tekem, na sporedu v začetku februarja pred olimpijskim turnirjem v Južni Koreji.

Po tej fazi tekmovanja bo sledil daljši premor, po olimpijskih igrah pa se bo DP odločilo še v finalu. Urnik bo odvisen od končnice lige AHL, kjer bosta predvidoma igrala oba slovenska predstavnika (Sij Acroni Jesenice in SŽ Olimpija) oziroma njunega uspeha: če bosta eden ali oba igrala v finalu, bo domači finale skrajšan in ga bodo igrali le na dve zmagi, če pa bo bo finale AHL minil brez Slovencev, pa bodo domači izločilni boji potekali po širši različici na tri zmage. Državnega prvenstva bo tako konec najpozneje 20. aprila.


* Izidi:


- četrtfinale, prve tekme:
Maribor - SŽ Olimpija 2:15 (1:1, 1:5, 0:9)
Playboy Slavija - Hk Triglav 0:8 (0:1, 0:5, 0:2)
MK Bled - HK ECE Celje 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)

- povratne tekme:
*Triglav - Playboy Slavija 6:1 (2:1, 3:0, 1:0)
*ECE Celje - MK Bled 6:4 (2:0, 3:2, 1:2)
*SŽ Olimpija - Maribor 16:1 (6:0, 5:1, 5:0)

(Opomba: * v polfinalu)

Značke: hokej, dp

Članki iz rubrike