testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

delovna-akcija, družina-markovec Njena.si

Delovna akcija v vasi Ljubno: Majhna skupnost z ...

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

STA
STA
0 15.01.2018 21:06:52

Celjani in Kranjčani prvi polfinalisti hokejskega DP

Grega Wernig
Znana sta prva polfinalista hokejskega državnega prvenstva.

Po današnjih povratnih četrtfinalnih tekmah sta se med najboljše štiri uvrstili ekipi ECE Celje in Triglav, ki sta še drugič premagali MK Bled oziroma Playboy Slavijo. Državni prvaki z Jesenic so bili v končnici tokrat še prosti, povratna tekme med SŽ Olimpijo in Mariborom bo v sredo.

Končnica državnega prvenstva v hokeju se je začela s prvimi tekmami prejšnji teden. Na prvih so si prednost pred povratnimi priborili SŽ Olimpija, ECE Celje in Triglav, slednja sta danes uvrstitev v nadaljevanje potrdila še z drugima zmagama na domačem terenu.

Državni prvaki, ekipa Sij Acroni Jesenice, so bili v prvem krogu tega dela tekmovanja prosti. Jeseničani so si s prvim mestom po rednem delu DP priborili status ekipe, ki bo v igro vstopila šele v polfinalu.

Danes so Celjani doma premagali MK Bled s 6:4 (2:0, 3:2, 1:2), na prvi tekmi so v gosteh zmagali s 3:0, Triglav pa je bil od Playboy Slavije boljši s 6:1 (2:1, 3:0, 1:0), prvo tekmo so Kranjčani dobili z 8:0. Tretji četrtfinalni par bo delo dokončal v sredo, veliko prednost pa imajo s prve tekme v gosteh Ljubljančani, ki so zmagali s 15:2.

Jeseničani se bodo v polfinalu pomerili s Celjani, Kranjčani pa z zmagovalcem para SŽ Olimpija - Maribor. Polfinale, tudi tega bodo igrali po sistemu boljši iz dveh tekem, bo na sporedu v začetku februarja.

Po tej fazi tekmovanja bo sledil daljši premor, po olimpijskih igrah pa se bo DP odločilo še v finalu. Urnik bo odvisen od končnice lige AHL, kjer bosta predvidoma igrala oba slovenska predstavnika (Sij Acroni Jesenice in SŽ Olimpija) oziroma njunega uspeha: če bosta eden ali oba igrala v finalu, bo domači finale skrajšan in ga bodo igrali le na dve zmagi, če pa bo bo finale AHL minil brez Slovencev, pa bodo domači izločilni boji potekali po širši različici na tri zmage. Državnega prvenstva bo tako konec najpozneje 20. aprila.

* Izidi:
- četrtfinale, prve tekme:
Maribor - SŽ Olimpija 2:15 (1:1, 1:5, 0:9)
Playboy Slavija - Hk Triglav 0:8 (0:1, 0:5, 0:2)
MK Bled - HK ECE Celje 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)

- povratne tekme:
*Triglav - Playboy Slavija 6:1 (2:1, 3:0, 1:0)
*ECE Celje - MK Bled 6:4 (2:0, 3:2, 1:2)

- sreda, 17. januar:
SŽ Olimpija - Maribor
(Opomba: * v polfinalu)

Značke: hokej, dp

Članki iz rubrike