ženska Dobra karma

Hišna številka: povej mi svoj naslov in povem ...

TANJA PIRC na crnem 5 Svet24.si

»Ta šov bo zabavna anekdota za vnuke« Slavno ...

suncic_pl_01.11.14 Reporter.si

Maja Sunčič: Kdo bolj ogroža svobodo govora v ...

sola tabla uciteljica ucilnica ucenec pouk dobrepolje Svet24.si

Vzgojiteljem v vrtcih in učiteljem do 6. razreda ...

20200714-01015459 Necenzurirano

Prej lobirala v poslih z maskami, zdaj jih bo ...

netflix, dokumentarec, social-dilemma Odkrito.si

Sobe z odmevom - Zakaj so družabna omrežja ...

marijana b Njena.si

Ljubezen na vasi: Voditeljica rodila deklico

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
1 09.01.2018 16:47:39

Tomaž RAZINGAR o hokejskih izzivih: 'TAKO je STANJE med MANO in vodilnim JESENIŠKIM klubom!'

Tit Košir
Te dni bo Tomaž Razingar, nekdanji hokejist, kapetan izbrane vrste in zastavonoša na olimpijskih igrah v Sočiju, znova del olimpijskega duha. OKS ga je izbral za vodjo navijaške odprave, pred njim pa je še veliko izzivov, o katerih je spregovoril za tiskano izdajo Ekipe SN.

Tokrat smo Razingarjevo številko zavrteli zaradi posebnega razloga. Pred kratkim nam je predsednik Sija Acronija Jesenic Anže Pogačar razkril, da čez nekaj mesecev ne bo več kandiral za predsednika kluba. Glede na to, da je bil on glavni protagonist, ki se je pred slabim letom za sodelovanje zahvalili projektni skupini (s tem je zelo presenetil) in ji preprečil namero, da bi pomagala jeseniškemu hokeju, nas je zanimalo, ali to v kakršnikoli obliki spremeni dejavnosti te 12-članske skupine, katere del je tudi Razingar. "Moja zgodba z Jesenicami je zaključena, zadeva me ne zanima več," je bil kratek in jedrnat naš sogovornik, ki pravi, da ga o tem ne bo nihče prepričal: "To sem pustil za sabo. Želeli smo dobro. Zelo sem vesel, da fantje dobro igrajo. Vse ostale polemike so brezpredmetne, zdaj se ukvarjam s svojimi stvarmi. Že od začetka jim želim dobro in tako naj tudi ostane." 

Več kot to o svoji morebitni vpletenosti v jeseniški hokej ni želel razpredati. Dejal nam je, da so člani projektne skupine ostali prijatelji, da se občasno sestanejo, a se nikoli ne pogovarjajo o hokeju.

353-5-razingar
m24

Da se je od ene svojih večjih ljubezni res povsem oddaljil, nam je dal vedeti s tem, da hokej spremlja le površno, zato je bil redkobeseden, ko smo nanj naslovili vprašanja o zadnjih derbijih, našem klubskem stanju … "Težko sodim o vsem tem, ker nisem bil letos na nobeni tekmi. Kar zasledim, zasledim na družbenih omrežjih, edini stik, ki ga dejansko imam s hokejem, so igralci, ki so moji prijatelji. Vidim, da so sicer Jesenice ta trenutek boljše, to pa je to," je povedal Raza, ki nam je dejal, da smo mi edini, s katerimi je po dolgem času sploh spregovoril o hokeju: "Razen hokejske akademije, ki jo imava z Anžetom Kopitarjem, in tega, da imam picerijo v hokejski dvorani na Bledu, hokeja v mojem življenju ni več. Seveda se ljudje z mano hočejo pogovarjati o hokeju, a me ta preprosto ne zanima." 

019-21-razingar zastava
arhiv Ekipe SN

Otrok jeseniške hokejske šole ima na pladnju veliko (nešportnih) projektov, povsem je predan turistično-gostinskim dejavnostim, vseeno pa bo te v prihodnosti potisnil na stran. V naslednjih dveh mesecih bo veliko sodeloval z OKS, ki bo s Tomažem prav danes prižgala slovenski olimpijski ogenj, s katerim bo obiskal več slovenskih krajev. Tudi v Južno Korejo bo šel za dobrih deset dni.

V sredo, 10. januarja bo izšla nova številka našega mesečnika – Revija Ekipa SN, prav v tej izdaji pa smo več strani namenili tudi naši hokejski legendi, Tomažu Razingarju.

Značke: razingar, jesenice

Članki iz rubrike