favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 21.10.2016 18:59:19

Jeseničani celinski pokal začeli s porazom

Drago Cvetanovič
Jeseniški hokejisti so nastope na turnirju drugega kroga celinskega pokala začeli s porazom. Na tekmovanju v poljskem Tichyju jih je v prvi tekmi s 4:1 (0:1, 2:0, 2:0) premagal madžarski Miskolc. Edini zadetek za železarje je dosegel Martin Oraže.

V Tychyju so v skupini C celinskega pokala tekmeci jeseniških hokejistov še domačini in romunska ekipa Dunarea Galati. V soboto se bodo Sij Acroni Jesenice pomerile s poljskim Tichyjem, v nedeljo pa še z Romuni.

Napredoval bo le zmagovalec tekmovanja, ki se bo na novembrskem turnirju tretjega kroga pridružil prireditelju, italijanskemu Rittnu, beloruskemu Šahtarju iz Soligorska ter kazahstanskemu Beibarisu Atyrauju.



Danes so slovenski predstavniki v tem tekmovanju tekmo dobro začeli, v sedmi minuti je prednost igralca več izkoristil Oraže. A nadaljevanje ni bilo tako dobro, ob koncu uvodnega dela je sicer vratar Žan Us še ubranil kazenski strel Attile Pavuka, toda v drugi in tretji tretjini so zadevali le še Madžari.

Za nameček je v drugi tretjini z disciplinsko kaznijo igre tekmo predčasno končal Žan Jezovšek; Miskolc takrat petmninutne kazni ni izkoristil, a je že pred tem dosegel dva gola v treh minutah, podobno pa je bilo v zadnji tretjini, ko so Madžari potrebovali le dve minuti za tretji in četrti zadetek za končnih 4:1.

Članki iz rubrike