Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

STA
STA
0 12.10.2016 17:59:46

Jeseničani po superpokalu s pritožbo zaradi preveč ljubljanskih tujcev

Tina Kosec
Hokejski klub Sij Acroni Jesenice se je po torkovi tekmi za superpokal danes pritožil zaradi kršitve 19. člena Registracijskega pravilnika HZS, ki se nanaša na največje dovoljeno število tujcev v ekipi, je danes sporočila Hokejska zveza Slovenije.

Na tekmi za superpokal so v torek v dvorani Podmežakla zmagali hokejisti Olimpije s 4:2 in tako dobili prvo izvedbo tega tekmovanja.

HZS je danes še sporočila, da bo pritožbo v nadaljevanju obravnaval tehnični direktor tekmovanja, ki bo pred odločitvijo pozval nasprotno na stran, da se izjasni glede navedb pritožnika.

Jeseniški klub je na svoji Facebook strani nekoliko podrobneje predstavil pritožbo. Zapisali so, da je Olimpija do zmage prišla s kršenjem pravil, zaradi česar so v taboru Jesenic pripravili in na naslov Hokejske zveze Slovenije poslali pisno pritožbo.



Jeseničani navajajo Registracijski pravilnik, ki med drugim določa, da ima klub, ki igra v tekmovanjih HZS v kategoriji članov, pravico do šestih tujcev, ki smejo nastopiti na posamezni tekmi.

Kot so navedli Jeseničani, je bilo po uradnem zapisniku tekme v postavi Olimpije za torkovo tekmo sedem tujcev (Jeff Frazee, Sacha Guimond, Jonathan Harty, Chris Langkow, Raphael Bussieres, Kristaps Bazevics, Gilbert Gabor), izpostavili pa so še status Adisa Alagiča, ki prvič igra za slovenski klub, zaradi neurejenega statusa državljanstva Slovenije pa v preteklosti ni smel nastopiti na svetovnem prvenstvu reprezentance do 20 let.

Jeseničani ugotavljajo, da je bila zaradi nastopa preveč tujcev pri tekmecih tekma neregularna. V pritožbi so zahtevali, da se tekma registrira z izidom 5:0 za jeseniški klub.

Značke: hokej, jesenice, olimpija

Članki iz rubrike