Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
07.03.2016 22:16:46
Deli članek:

Za začetek četrtfinala zmage Jeseničanov, Celjanov in Založanov

Drago Cvetanovič

Z današnjimi prvimi tekmami četrtfinala se je začela končnica državnega prvenstva v hokeju. Po prvih dvobojih so v prednosti ekipe z Jesenic, iz Celja in Zaloga. V tem delu tekmovanja igrajo na dve zmagi.

Šest ekip, ki so sodelovale v drugem delu prvenstva, je prejšnji teden končalo redni del. Prvi so bili branilci naslova Jeseničani, zadnji pa Mariborčani. Tak je tudi prvi par četrtfinala, v drugem sta ECE Celje in MK Bled, v tretjem pa Triglav in Playboy Slavija. Moštva igrajo na dve zmagi, druge tekme bodo na sporedu 10. marca, morebitne tretje pa 14. marca.

Edini udeleženec lige Ebel Telemach Olimpija se bo tekmovanju pridružila v polfinalu, ko bo njen tekmec zmagovalec iz dvoboja Triglav-Playboy Slavija. Drugi polfinalni par pa bo sestavljen iz zmagovalcev jeseniško-štajerskega in celjsko-blejskega dvoboja.

Danes so Jeseničani po pričakovanju dosegli visoko zmago, čeprav so začeli zadevati šele v 29. minuti. Po uvodnem golu Shana Heffermana se je železarjem odprlo, do drugega odmora so zadeli še trikrat (Luka Tošič, Andrej Židan, Marjan Manfreda), v zadnji tretjini pa so vratarja gostov Vita Nikolića premagali še petkrat. Urban Sodja je bil s tremi goli najbolj razpoložen pri domačih.

V Celju je bil končni izid 6:3, a povsem gladko za domače ni bilo. Blejci so bolje začeli, dobili prvo tretjino, v kateri sta zadela Rok Jakopič in Luka Ulamec. Gostje so povedli še s 3:1, ko je v 27. minuti zadel Tadej Burazin, potem pa so do konca zadevali le še Celjani. Zmago so si priborili ob koncu druge in v začetku zadnje tretjine (Davor Rakanovič, Rok Klavžar in dvakrat Aljaž Ogrizek, piko na i so postavili v zadnji minuti z zadetkom na nebranjena vrata.

V Kranju so po prvem delu brez golov Založani vse naredili v drugi tretjini. Natančneje v obdobju od 27. do 30. minute, ko so v polno zadeli trikrat, uspešni so bili Nik HUmar, Luka Ščap in Luka Kraiger. Ko je v 40. minuti za 4:0 zadel še Marko Šakič, je bilo že jasno, da bo domačim težko uspelo priti do preobrata. Miha Potočnik je sicer z zadetkom v 42. minuti prižgal kanček upanja, ki pa ga je Humar z drugim golom na tekmi hitro ugasnil. Ob koncu je Triglav le nekoliko ublažil poraz.

Polfinale bo na sporedu 17., 21. in, če bo potrebno, še 25. marca, igrali bodo na dve zmagi. Veliki finale na tri zmage pa se bo začel 28. marca, državni prvak bo znan najpozneje 11. aprila.

Izidi:
- četrtfinale, 1. tekme:
Sij Acroni Jesenice - Maribor   9:0 (0:0, 4:0, 5:0)
(Sij Acroni Jesenice vodijo z 1:0 v zmagah)

ECE Celje - MK Bled             6:3 (1:2, 3:1, 2:0)
(ECE Celje vodi z 1:0 v zmagah)

Triglav - Hk Playboy Slavija    2:5 (0:0, 0:4, 2:1)
(Playboy Slavija vodi z 1:0 v zmagah)

- 2. tekme:
- četrtek, 10. marec:
19.00 Maribor - Sij Acroni Jesenice
18.00 MK Bled - ECE Celje
19.00 Playboy Slavija - Triglav

V četrtfinalu igrajo na dve zmagi.