Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
17.06.2015 16:04:00
Deli članek:

Slavija Junior: Poskus sovražnega prevzema

Arsen Perić

Iz dneva v dan je bolj in bolj jasno, da bo kljub trenutno »mrtvi« hokejski sezoni poletje še kako vroče. Zavrelo bo na zadnji junijski dan, ko je na sporedu 37. redna skupščina HZS, kjer pričakujemo srdit boj za oblast krovne organizacije.

Dogajanje zadnjih dni v našem hokejskem okolju že potrjuje, da se je bitka za predsedniški in ostale stolčke HZS že razplamtela ter tudi že prenesla tudi na raven klubov.


Prejšnji petek, 12. junija, je klub Slavija Junior v Zalogu sklical deseto skupščino, na kateri je prišlo do nepričakovanih zapletov.

Slavija v dogajanje ni bila vpletena

Grega Wernig

Svoj pogled na petkove dogodke v Zalogu je podal tudi članski klub Slavije. Ta sicer pravi, da z obstoječo vodstveno strukturo niso v najboljših odnosih, saj je večkrat prišlo do nesporazumov med kluboma, ko je člansko moštvo prosilo, da bi igralci Slavije Junior nastopali za člansko ekipo iz Zaloga. Priznavajo, da se s posameznimi potezami in ravnanji vodstva Slavije Junior ne strinjajo, vendar pa svoje nestrinjanje izražajo na pravno, poslovno in kulturno primeren način, ter dodajajo, da niso bili na kakršenkoli način vpleteni v petkovo dogajanje.

Udeležila se je je namreč množica članov, ki so se bojda včlanili dan pred sestankom z namenom, da bi klub prevzeli iz rok predsednika Slavije Junior Braneta Matjašca. Po preverjenih informacijah so se v Zalogu na presenečenje članov Slavije Junior znašli tudi nekdanji hokejisti prvega zaloškega moštva Slavije, kot sta Luka Žagar in Gregor Polončič, ki sta prišla z odvetnikom Markom Schulzem, starim znancem HZS, kjer je bil v času predsednikovanja Ernesta Aljančiča njegov sodelavec.
Kot so nam zaupali prisotni na skupščini, je z njimi prišlo okoli 50 do 60 ljudi, bojda popolnih neznancev v hokejskih krogih, ki natančno sploh niso vedeli, za kaj gre.

Arsen Perić

ODGOVORNI ZA RAZPAD STAREGA KLUBA 

Med tistimi, ki se bojda najbolj vidijo kot novi predsednik Slavije Junior, je direktor družbe KPL Damjan Stanek.

"Polovica niti ni vedela, v kakšnih barvah dresov drsajo hokejisti Slavije," nam je dejal naš vir. Množica naj bi tako na skupščino prišla zgolj zaradi glasovanja proti Matjašcu in sodelavcem, računali so na luknjo v zakonu, ki bi jim omogočila, da bi zgoraj omenjena trojka prevzela klub, ki sicer finančno zelo dobro deluje, kar je verjetno tudi glavni razlog za "poskus sovražnega prevzema", kot je Matjašec zapisal na spletni strani kluba. "Izstopili smo iz slovenskega povprečja in očitno postali trn v peti in hkrati predmet zanimanja skupin posameznikov, ki si želijo v našem klubu uveljavljati ozke osebne interese. Ta krog ljudi, ki je bil odgovoren za razpad starega kluba in odhod igralcev, s svojim delovanjem že leta dokazuje, da v klubih niso sposobni zagotavljati normalnega delovanja in finančnega poslovanja," je med drugim še zapisal Matjašec, ki napoveduje, da bo z vsemi razpoložljivimi pravnimi sredstvi zavaroval interese Slavije Junior in preprečil poskus prevzema.

Arsen Perić

SREDNJEŠOLSKA SEMINARSKA NALOGA
Zgoraj omenjeni so k skupščini pristopili s predlogi za boljšo strokovno in organizacijsko delovanje, vendar so bili ti podani na ravni "srednješolske seminarske naloge," nam je zaupal naš vir.
Poskusi Polončiča, Žagarja, Schulza in ostalih, pravijo pri Slaviji Junior, so se izjalovili, saj jim skupščina Slavije Junior ni priznala članstva, kar pa so novi prišleki zanikali in nato je "prišlo do prave farse, smešnice," so nam povedali prisotni.

Obe struji sta na koncu hkrati vodili dve skupščini, sprejemali svoje sklepe, tako da bodo na upravno enoto dobili dva zapisnika, kaj pa bo sledilo in katera skupščina je bila legitimna, pa za zdaj še nihče ne ve.

Arsen Perić