zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

hu
hu
11 25.04.2024 07:27:16

Največji kralj! Noro, kako je Kopitar prinesel zmago nad favoriti (video)

Hokejisti Los Angeles Kings so v prvem krogu končnice severnoameriške lige NHL v gosteh premagali Edmonton Oilers in serijo v zmagah izenačili na 1:1.

Srečanje je po dveh minutah in šestih sekundah podaljška odločil Anže Kopitar. Slovenski kapetan zmagovitih gostov je dosegel tri točke, prvi dve s podajama za vodstvo z 2:0.  Kralji so izgubili prvo tekmo, prav tako v Kanadi, s 4:7. Šestintridesetletni Hrušičan se tedaj ni vpisal med strelce ali podajalce.

Na drugi tekmi serije je Adrian Kempe po podajah Kopitarja v četrti minuti tekme zadel za 1:0, nato je povišal ob koncu 15. minute. Tedaj je Kopitar v protinapadu natančno podal pred vrata, plošček pa je v zraku s palico v gol preusmeril Kempe. Slabi dve minuti pred koncem uvodne tretjine je bilo 3:1 za goste, ko je bil uspešen Drew Doughty.

Pred tem je izid znižal Brett Kulak. Domači so z edinima goloma v drugem delu izenačili, uspešna sta bila Dylan Holloway in Zach Hyman. V drugi minuti zadnje tretjine je kralje v vodstvo znova povedel Kevin Fiala. Minuto in 37 sekund pozneje je znova izenačil Holloway.

Ekipi se bosta sedaj preselili v Los Angeles, kjer bo tretji dvoboj v soboto ob 4.30 po slovenskem času.

Prav tako na zahodnem delu lige so branilci naslova, Vegas Golden Knights, s 3:1 v Dallasu se drugič premagali Stars in povedli z 2:0 v zmagah. Na vzhodnem delu pa je v Torontu ekipa Boston Bruins s 4:2 premagala Maple Leafs in z 2:1 ponovno prevzel vodstvo v dvoboju. Pri treh zadetkih kosmatincev je sodeloval Brad Marchand, zabil je dva gola in imel še asistenco.

Značke: kopitar, nhl

Članki iz rubrike