Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

bk
bk
0 23.04.2024 12:14:52

Magnitogorsk v finalu za Gagarinov pokal vodi s 3:0, Bremerhaven po izenačenje

Profimedia
Po mnogih ligah se te dni zaključujejo hokejske sezone.

Nocoj je v finalu najboljše nemške lige na sporedu četrta tekma, na kateri bo Bremerhaven v Berlinu lovil izenačenje v seriji.

Po zmagi slovenske četverice in kolegov na uvodni tekmi je nato Berlin dobil dve. V domači dvorani je slavil s 5:3, v nedeljo zvečer pa v Bremerhavnu prišel do brejka. Severni medvedi so pingvine premagali z 2:1 po podaljšku, ekipi pa sta odigrali skoraj dve tretjini več, zmagoviti zadetek je namreč padel v 98. minuti. Ta tekma je postala najdaljša tekma v zgodovini finalov lige DEL.


Na njej se naši hokejisti niso vpisali med strelce, na drugi pa so poskrbeli za vse tri gole Bremerhavna. Jan Urbas je zadel za znižanji zaostanka na 1:2 in 2:3, Žiga Jeglič je izenačil na 3:3 in dvakrat podal, tolikokrat je podal tudi Miha Verlič, Blaž Gregorc je moral enkrat na klop za kaznovane.

V razširjenem ruskem prvenstvu, ligi KHL, pa se naslov nasmiha trenerju vratarjev reprezentance in Metallurga iz Magnitogorska Klemnu Mohoriču. Metallurg v finalu za Gagarinov pokal vodi že s 3:0, Mohoričevo moštvo je dobilo uvodna domača obračuna z 2:1 in 1:0, sinoči pa so prvi obračun odigrali v Jaroslavlju, kjer so gostje slavili z 2:1 po podaljšku. V sredo bo tudi četrta tekma v Jaroslavlju.

Članki iz rubrike