stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 10.03.2024 08:53:14

Kopitar tokrat brez točk, poraz Kraljev v domači areni

Profimedia
Moštvo Los Angeles Kings je doživelo poraz v severnoameriški hokejski ligi NHL. Davi so izgubili proti neposrednim tekmecem iz zahodne konference Dallas Stars. Vodilna ekipa centralne skupine je v domači dvorani kraljev Crypto.com Areni slavila prepričljivo, z izidom 4:1. Slovenski as Anže Kopitar se ni vpisal med strelce ali podajalce.

Uvodni del tekme je pripadel kraljem. Domača zasedba je silovito odprla obračun. Že po 26 sekundah tekme so si kralji priigrali vodstvo. Za 1:0 je zadel Kevin Fiala po podaji, pod katero se je podpisal Drew Doughty. To je bil 21. gol v sezoni za Fialo in njegov najhitrejši zadetek v 10-letni karieri.

A to je bil tudi zadnji zadetek domače zasedbe na tekmi. Po golu Fiale so izgubili zagon, čeprav je vratar Cam Talbot zbral 31 obramb. Na led se je vrnil tudi napadalec Los Angelesa Adrian Kempe, potem ko je zaradi poškodbe roke izpustil pet tekem.

Čeh Radek Faksa za izenačenje in Jason Robertson za vodstvo gostov 2:1 sta v drugi tretjini zadela v razmaku 18 sekund. Wyatt Johnston je po skoraj sedmih minutah v tretji tretjini dodal zadetek ob "power-playu". Joe Pavelski pa je dosegel gol v nebranjeno mrežo tri minute in 40 sekund pred koncem obračuna za Dallas, ki je svoj zmagoviti niz podaljšal na pet tekem.

Scott Wedgewood je bil uspešen pri blokiranju strelov domačih hokejistov. Vratar teksaške zasedbe je zaustavil 26 strelov na svoji prvi tekmi po 26. februarju, med njimi je zaustavil tudi poskus kapetana kraljev Kopitarja. Zmaga ohranja Dallas na vrhu osrednje divizije lige NHL z 89 točkami, štirimi pred Winnipegom in Coloradom.

Na vrhu zahoda so Vancouver Canucks z 91 točkami. Vancouver je sicer s kar 5:0 ugnal Winnipeg Jets.

Kralji si sedmo mesto zahoda delijo z Vegas Golden Knights, oboji imajo 75 točk.

Hokejisti iz Los Angelesa so izenačeni na tretjem mestu v tihomorski diviziji z Vegasom, potem ko so zlati vitezi premagali Detroit s 5:3.

Kings bodo v ponedeljek zvečer po lokalnem času, v torek zjutraj po srednjeevropskem, gostili New York Islanders.



Zelo izenačeno je na vrhu vzhodne konference. Hokejisti Boston Bruins (91) so se približali le na točko zaostanka za vodilno ekipo Florida Panthers, potem ko so s 5:1 premagali Pittsburgh Penguins.

Panterji s Floride, ki so z 92 točkami najboljši v ligi, so ponoči s 5:1 premagali Calgary Flames.

Izstopa tudi tekma Tampa Bay Lightning - Philadelphia Flyers. Zasedba s Tampe je namreč s kar 7:0 odpravila letalce.

Izkazal se je branilec Darren Raddysh, ki je vpisal kar pet asistenc. Vratar Andrej Vasilevskij je zbral 25 obramb za svoj drugi "shutout" v sezoni. To je bila njegov 34. tekma v karieri, ko ni prejel zadetka.

Že v prvem delu tekme je izgubil živce trener gostov John Tortorella, ki so ga izključili zaradi neprimernega vedenja po zaostanku letalcev z 0:4.

Tortorella je sodnikoma Wesu McCauleyju in Brandonu Schraderju večkrat rekel, da ne bo zapustil klopi, a je po nekaj minutah popustil.

"No, mislim, da je sodnikoma skušal dopovedati, da je bilo sojenje nekoliko pristransko," je dejal pomožni trener Philadelphie Brad Shaw, ki je prevzel vodenje ekipe po odhodu Tortorelle. "Veste, včasih je ta igra zelo čustvena in vsi dobimo nekoliko povišan krvni tlak."

Washington Capitals je s 4:1 nov poraz prizadejal Chicago Blackhawks, ki kot prva ekipa v ligi NHL nima niti teoretičnih možnosti več za končnico.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike