stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 04.03.2024 07:47:33

Uf, kako so se znesli nad tekmeci! Kopitarjevi Kralji do visoke zmage na domačem ledu

Profimedia
Kapetan Los Angeles Kings Anže Kopitar je s kralji v severnoameriški hokejski ligi NHL tokrat gostil New Jersey Devils in slavil visoko zmago s 5:1.

Junak večera je bil Phillip Danault, ki je dosegel hat-trick, svoj pečat pa je pustil tudi slovenski veteran Kopitar, ki je prispeval 33. podajo v sezoni, točko pa je dosegel na četrti zaporedni tekmi. Prvi so v dvorani Crypto.com sicer po napaki in odbitem ploščku domačih igralcev že po 15 sekundah igre zadeli gostje preko Tima Meierja, nato pa so kralji povsem zagospodarili v domači dvorani.

Kopitar je bil podajalec pri zadetku Kevina Fiale z igralcem več - ta je zbral gol in dve podaji - za vodstvo kraljev s 4:1. To je bila obenem njegova 300. podaja ob golu z igralcem več v karieri, s čimer je postal 40. hokejist v zgodovini lige NHL, ki je dosegel za mejnik, prvi v dresu LA Kings.

Med strelce se je vpisal še Alex Laferriere, vratar Cam Talbot je zaustavil 30 strelov, kralji pa so zmagali na osmi od zadnjih 12 tekem pod taktirko začasnega trenerja Jima Hillerja.

"Očitno je, da zdaj igramo veliko bolje," je po tekmi menil Fiala: "Vmes smo imeli dva ali tri mesece padca v igri, po premoru za tekmo zvezd All-Star pa smo zaigrali bolje ... Igramo drug za drugega, spoštujemo se na ledu in to se zdaj res čuti."



Kralji so ta čas na sedmem mestu zahodne konference z 62 točkami, točko več imajo ob tekmi več na šestem mestu Vegas Golden Knights.

Naslednja tekma Kopitarja in kralje čaka v torek, ko bodo gostili še vodilno ekipo zahoda, Vancouver Canucks. Slednji so tokrat gostovali pri mestnih tekmecih kraljev, Anaheim Ducks, in v dvorani Honda Center zmagali z 2:1.

Pri gostih iz Kanade je tokrat blestel rezervni vratar Casey DeSmith, strelec odločilnega gola za zmago pa je bil Conor Garland. To je bila za goste prva zmaga po dveh zaporednih porazih, zato so je bili še posebej veseli.

"Ne vem, ali sem bil kdaj tako vesel zmage na tekmi. Očitno je, da se osebno počutim zelo dobro, a to je zlasti velika zmaga za ekipo. Začeti ta niz gostovanj na pravi nogi in po nekaj hudih porazih je res izjemno," je po tekmi dejal DeSmith.

Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike