stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 16.01.2024 07:05:21

Končno! Kopitarjevim Kraljem močno odleglo, po osmih porazih so jezo takole stresli nad Carolino! (video)

Profimedia
Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL le prekinili črn niz osmih tekem brez zmage. Na gostovanju v Raleighu so kralji premagali Carolina Hurricanes s 5:2, potem ko je Trevor Moore zadel dvakrat. Kapetan kraljev Anže Kopitar se tokrat ni vpisal med strelce ali podajalce v 20:28 minute na ledu.

Poleg Moora so pri gostih iz Kalifornije, ki so bili brez zmage vse od slavja nad San Josejem 27. decembra, zadeli še Phillip Danault, Alex Laferriere in Pierre-Luc Dubois.

"Veliko stvari smo res naredili na pravi način in to smo na teh gostovanjih tudi večkrat udejanjili. Danes pa smo bili za to končno tudi nagrajeni. Naši fantje so se izkopali iz črne luknje," je bil po prvi zmagi kraljev v tem koledarskem letu vesel trener Todd McLellan.

Vratar gostov David Rittich je zbral 30 obramb, Vladislav Gavrikov, Mikey Anderson, Matt Roy in Danault pa so k zmagi prispevali še po dve podaji.

"Tako se je treba ekipno potruditi, če se želiš izvleči iz zagate," je še dodal trener kraljev, ki vse od prejšnje zmage niso dosegli pet golov na tekmi.


Izid je bil izenačen (1:1), preden je Los Angeles pritisnil na plin v zadnji tretjini.

"Mi smo res odporna skupina fantov. Ta ekipa ve, kako se vrniti. Treba je imeti pred očmi, da imamo sezono z 82 tekmami. Jasno je, da kdaj pride do nihanj. A dejstvo je, da si nihče ne želi izgubiti na osmih zaporednih tekmah," pa je po tekmi dejal Dubois.

Za domačo ekipo, ki je na prejšnjih osmih tekmah osvojila vsaj točko, sta zadela Jordan Martinook in Jack Drury, vratar Antti Raanta je zaustavil 20 strelov, preden je trener priložnost dal Kanadčanu Yanivu Peretsu pri 14:40 pred koncem tekme za njegov prvenec v NHL. Perets je dodal eno obrambo.

"To ni bila slaba tekma. Imeli smo tistih nekaj napadov, nismo igrali slabo. To je liga NHL," pa je menil trener orkanov Rod Brind'Amour.

Naslednja tekma kralje čaka že danes, ko bodo igrali v Dallasu pri zvezdah na zadnji postojanki gostovanja.

Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike