stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 28.12.2023 09:20:19

Kralji po novi zmagi na četrtem mestu v zahodni konferenci, naslednja tekma že v noči na petek

Profimedia
Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL premagali San Jose Sharks s 5:1. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar tokrat v statistiko ni dodal gola ali podaje, je pa zadnja dva zadetka prispeval Adrian Kempe.

San Jose je sicer povedel z golom Fabiana Zetterlunda v 12. minuti, nato pa so kralji zagospodarili na ledu. V drugi tretjini so mrežo tekmeca zatresli Kevin Fiala, Trevor Lewis in Pierre-Luc Dubois, v zadnji pa dvakrat Kempe.

Trener kraljev Todd McLellan je v prvi tretjini Fialo zaradi slabe igre pustil na klopi pri nekaj menjavah. "Ne bi se smeli znajti v položaju, ko moramo to narediti. Pogovorili smo se. Nekateri igralci morajo igrati s tveganjem, to razumemo, posebej pri kreativnih, kot je Kevin, ampak se to dogaja prepogosto. Toda zdaj je to pozabljeno. Vsi se učimo in mislim, da je on s tem, ko ni igral v nekaj menjavah, pravzaprav prebudil ekipo," je za lakingsinsider.com pojasnil McLellan.

Kralji so s 44 točkami četrti v zahodni konferenci, nova preizkušnja pa jih čaka že v noči na petek, ko bodo gostovali v Las Vegasu. Golden Knigths, ki so kljub četrtemu zaporednemu porazu drugi na zahodu, so ponoči doma z 2:5 izgubili proti Anaheim Ducks, pri čemer je Mason McTavish zbral tri podaje.

Kar šest podaj pa je vpisal Kris Letang, potem ko je pomagal Pittsburgh Penguins do zmage v gosteh pri četrtouvrščenih na vzhodu New York Islanders s 7:0. Letang je postal prvi branilec v zgodovini NHL, ki je v eni tretjini prispeval pet asistenc, to mu je uspelo v drugi tretjini, ko so pingvini zadeli šestkrat. Štiri podaje je dodal Marcus Pettersson.

Še dva hokejista sta ponoči zbrala po štiri točke na tekmi. Sebastian Aho je pomagal Carolina Hurricanes do zmage pri Nashville Predators (5:2) z golom in tremi podajami.


Enak izkupiček je imel branilec Arizona Coyotes Sean Durzi ob zmagi po podaljšku nad tretjeuvrščeno ekipo zahoda Colorado Avalanche s 5:4. Velja omeniti, da so kojoti zaostajali že z 0:4, nato pa prav z golom Durzija izsilili podaljšek. Zmagoviti gol je prispeval Jack McBain.

Najboljša ekipa vzhodne konference New York Rangers je s 5:1 odpravila Washington Capitals, K'Andre Miller je dal dva gola in podajo.

Uspešna je bila tudi druga ekipa vzhoda Boston Bruins, ki je tudi po zaslugi dveh golov Charlieja Coyla s 4:1 slavila pri Buffalo Sabres.

Florida Panthers, ki so tretji v vzhodni konferenci, so v gosteh s 3:2 odpravili Tampa Bay Lightning, čeprav je pri domačih Nikita Kučerov prispeval en zadetek in se s tem utrdil na prvem mestu lestvice strelcev, kjer ima 58 točk. Sledi Coloradov Nathan MacKinnon s 56.

New Jersey Devils so po podaljšku premagali Columbus Blue Jackets s 4:3, Chicago Blackhawks pa so prav tako po podaljšku z 2:1 odpravili Winnipeg Jets.

Na preostalih tekmah so Toronto Maple Leafs doma izgubili proti Ottawa Senators z 2:4, Minnesota Wild je s 6:3 premagala Detroit Red Wings, St. Louis Blues z 2:1 Dallas Stars, Calgary Flames pa so klonili pred Seattle Kraknom z 1:2.

Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike