stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 20.12.2023 12:48:22

Gol in podaja Kopitarja za tretje mesto kraljev

profimedia
Hokejisti Los Angelesa so v severnoameriški ligi NHL premagali San Jose s 4:1 in se z 19. zmago v sezoni v zahodni konferenci prebili na tretje mesto. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je k uspehu kraljev prispeval prvi gol na tekmi v 18. minuti in še podajo za 3:0.

Kapetan kraljev Kopitar je dosegel gol še na tretji zaporedni tekmi, skupno pa je doslej zbral 13 zadetkov v sezoni. Doslej je slovenski zvezdnik lige NHL v karieri zbral 198 zadetkov na gostujočih tekmah.

Moore je zadel tudi v zadnjem delu za vodstvo s 4:0, pred njim je za kralje v drugi tretjini zadel še Alex Laferriere. Bržkone je bil prav gol Laferrierja za 3:0 odločilen, saj je Los Angeles v drugem delu v razmaku vsega 70 sekund zadel dvakrat in ušel na +3.

"Danes smo igrali trdo, spet smo našli svojo pravo igro, menim, da je vsak napad prispeval k zmagi. Spet smo igrali kot ekipa. Vrnili smo se k igri, ki nas je krasila, ko smo nizali zmage eno za drugo. Lepo je to spet videti," je po tekmi za LA Kings Insider dejal Arthur Kaliyev, ki je prispeval podajo pri zadetku Kopitarja z igralcem več na ledu.

"Zamenjal sem linijo, opazil odbiti plošček, zagledal Kopija (Anže Kopitar, op. STA) in mu hitro podal. Še dobro, da je zabil," je o podaji za gol Slovenca dejal Kaliyev.

Edini gol za domače morske pse je v 59. minuti zabil Jacob MacDonald. "So ena najboljših ekip na gostovanjih in zdaj lahko vidite, zakaj," je po tekmi dejal domači napadalec Tomaš Hertl.



Kralji imajo to sezono na gostujočih tekmah izkupiček 13 zmag in dveh porazov (eden po podaljšku oziroma kazenskih strelih), kar je najboljše razmerje med vsemi ekipami v prvenstvu NHL.

Z igro svojih varovancev v gosteh je bil po tekmi zadovoljen tudi trener kraljev, Todd McLellan. "Za zmage moraš imeti spretnost in talent in mislim, da mi imamo oboje. Še pomembneje pa je, kadar spretnost in talent igrata skupaj in igrata kot ekipa. Sledimo svoji igri tudi na gostovanjih," je dejal glavni trener.

Los Angeles naslednja tekma čaka ponoči po srednjeevropskem času, ko v Kalifornijo prihaja Seattle Kraken.

Na zahodu še naprej vodi moštvo Vegas Golden Knights, ki ima pet tekem več od kraljev, ponoči pa ga je s 6:3 ugnala Carolina. Le še točko zaostaja Vancouver, ki ima prav tako 33 tekem (kralji so jih doslej odigrali 28), ki je s 5:2 premagal Nashville. Los Angeles, Dallas in Colorado s 40 točkami zaostajajo za sedem.

Na vzhodu so v vodstvu po novem New York Rangers, ki so s 5:2 slavili v Torontu. Za točko zaostaja Boston, ki je doma izgubil proti Minnesoti s 3:4.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike