stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 14.12.2023 10:53:22

Kopitar nadaljuje z zbiranjem točk, Kralji že vodili z 2:0, nato pa tale mrk

Profimedia
Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL na svojem ledu izgubili z 2:5 proti Winnipeg Jets. Slovenski kapetan domačih Anže Kopitar je ob igralcu več na ledu dosegel gol za vodstvo z 1:0 v deseti minuti srečanja, to in tudi vodstvo z 2:0, za katerega je poskrbel Alex Laferriere, pa ni zadostovalo za novi točki.

Po uvodni tretjini, ki so jo z 2:0 dobili domači, so gostje v naslednjih dveh dosegli pet golov v nizu. Prva dva je prispeval Danec Nikolaj Ehlers, podajalec je bil obakrat Kanadčan Gabriel Vilardi. Ta je bil asistent tudi pri zadnjem golu v drugi tretjini, nato pa je sredi tretje minute zadnjega dela igre še zadel za vodstvo s 4:2.

Vilardi je s štirimi točkami dosegel rekord kariere proti svojim nekdanjim soigralcem, konec junija je iz Los Angelesa namreč prestopil v Winnipeg Jets. Tako kot Vilardi je s po dvema goloma in podajama štiri točke dosegel tudi Ehlers, dva gola, zadnjega sekundo pred koncem v nebranjeno mrežo, in podajo pa je prispeval Mark Scheifele.

"Imam mešane občutke. To ni bilo nobeno maščevanje, z dobro igro pa je vedno lepo pokazati nekdanjim delodajalcem, da so se morda zmotili. V Los Angelesu mi je bilo lepo, a niso me hoteli, moral sem oditi. A nisem edini, ki se mu je to zgodilo. Takšen je pač kruh profesionalca," je dejal Vilardi, ki ima neugodne spomine na prvo sezonsko medsebojno tekmo proti nekdanji ekipi, 17. oktobra se je na njej namreč poškodoval in je moral izpustiti 18 dvobojev.



Los Angeles kljub tretjemu porazu v nizu ostaja na četrtem mestu zahodne konference, ima 36 točk, pred njim so le vodilna ekipa lige Vegas (45), Vancouver (39) in Colarado (38). Slednji je tokrat doma zanesljivo, s 5:1 ugnal Buffalo. Valerij Ničuškin je dvakrat zatresel mrežo, Nathan MacKinnon pa je dvakrat podal in je že na 13. zaporedni tekmi v statistiko vpisal vsaj točko.

Poraz je zabeležila vodilna ekipa vzhoda, Boston, ki pa je v New Jerseyu vendarle osvojil točko, saj je z 1:2 izgubil v podaljšku, ki ga je z golom odločil Jack Hughes. Za vrage je bila to že deseta zmaga po zaostanku, gostje so namreč po prvi tretjini vodili, v tem pogledu so najboljša ekipa lige.

New York Islanders so bili s 4:3 boljši od Anaheima, to je bila njihova četrta zaporedna in šesta zmaga na zadnjih sedmih tekmah. Tekmo je minuto in 33 sekund pred koncem odločil Šved Simon Holmström.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike