stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 08.12.2023 08:27:01

Slovenci osvajajo ZDA: V NBA blesti Dončić, v NHL Kopitar, Kralji pa do novega rekorda v ligi! (video)

Profimedia
Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar s svojimi Los Angeles Kings nadaljuje dobre predstave v novi sezoni severnoameriške lige NHL. Kralji so tokrat v gosteh premagali Montreal Canadiens s 4:0, Kopitar pa je k tej zmagi prispeval tri podaje.

Kopitar, ki je v sezoni pri desetih golih in 14 podajah, je podal pri prvih treh zadetkih, ki sta jih v prvi in drugi tretjini dosegla Drew Doughty ter Quinton Byfield (dva). V zadnji tretjini je končni izid postavil Trevor Moore.

Zmaga kraljev v Montrealu je tudi pomenila 11. zaporedno zmago v gosteh v začetku sezone, kar je rekord v ligi NHL. Do absolutnega rekorda po številu zaporednih gostujočih zmag v katerem koli delu sezone pa jim manjka še ena. Tega lahko izenačijo v noči na nedeljo, ko bodo gostovali pri New York Islanders.

"Trudiš se, da ko si na ledu, dobiš tekmo. Doslej je šlo dobro, skušali bomo še naprej ostati na tem valu. Ampak vsaki tekmi sledi nova. Ne gre za gledanje preveč v prihodnost, treba je iti korak za korakom in graditi igro," je o nizu zmag v gosteh za lakingsinsider.com povedal Kopitar.

Poudaril je, da igra sicer tokrat ni bila na želeni ravni, a da je Cam Talbot imel nekaj ključnih obramb, obenem pa so dosegli pravočasno dva zadetka, ki sta nato umirila položaj.

"Montreal ima dobro, tehnično podkovano ekipo, ampak danes smo dobro igrali z igralcem manj, obenem dosegli še zadetek ob igralcu več, tako da je vse šlo v pravo smer. Seveda igra ni bila za najvišjo oceno, ampak včasih moraš do zmage tudi brez svoje najboljše igre," je dodal Kopitar.


Los Angeles je drugi v zahodni konferenci, a z najboljšim razmerjem zmag in porazov, pred njim so le Vegas Golden Knights, ki tokrat niso igrali, imajo pa štiri točke več ob štirih tekmah več.

Dve točki več kot Los Angeles imajo Boston Bruins v vzhodni konferenci, ki pa so tokrat izgubili doma proti Buffalu z 1:3, Vancouver Canucks, ki imajo v zahodni konferenci ob štirih tekmah več toliko točk kot kralji, pa so z 2:0 odpravili Minnesoto Wild.

Strelsko najboljši večer je imel center New York Islanders Matthew Barzal, ki je k zmagi s 7:3 proti Columbus Blue Jackets prispeval po dva gola in podaji.

Na lestvici strelcev sicer vodi Nikita Kučerov iz Tampa Bay Lightninga s 44 točkami (17 golov, 27 podaj). Tampa je ponoči brez Rusovega učinka izgubila v gosteh pri Nashville Predators z 1:5.

Na drugih tekmah so Detroit Red Wings po podaljšku s 5:6 izgubili proti San Jose Sharks, Ottawa je s 3:4 priznala premoč Toronto Maple Leafs, Washington Capitals so po kazenskih strelih klonili pred Dallas Stars s 4:5, Chicago Blackhawks pa so z 1:0 odpravili Anaheim Ducks.

Arizona Coyotes so z 1:4 izgubili proti Philadelphia Flyers, Calgary Flames so s 3:2 premagali Carolina Hurricanes, Winnipeg Jets v gosteh s 4:2 Colorado Avalanche, New Jersey Devils pa prav tako v gosteh z 2:1 Seattle Kraken.

Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike