franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 25.10.2023 12:25:36

Iz prve! Starejši je, boljši je, rekorder Kopitar se ne ustavlja, Kraljem pomagal do nove zmage! (video)

Profimedia
Ekipa Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi NHL doma s 6:3 premagala Arizono Coyotes. Za zmagovite kralje je slovenski zvezdnik Anže Kopitar dosegel gol za izenačenje na 1:1 v deveti minuti prve tretjine, nato pa so mu pripisali še podajo.

Kopitar je na prejšnji tekmi pred tremi dnevi postal rekorder ekipe po številu nastopov. S 1297 tekmami je tedaj za eno prehitel Dustina Browna, sicer dolgoletnega soigralca pri kraljih. Ti so morali tedaj priznati premoč Boston Bruins, ki so v mestu angelov slavili s 4:2, Hrušičan pa se ni vpisal med dobitnike točk.

Kevin Fiala je proti Arizoni dosegel svoj prvi gol v sezoni za prvo zmago kraljev na domačem ledu v sezoni. Uspešna sta bila tudi Adrian Kempe in Blake Lizotte, ki sta tako kot Kopitar dosegla še po eno asistenco. Hrušičanu so naknadno pripisali podajo pri zadnjem golu na tekmi, ko je 37 sekund pred koncem tekme Kempe zadel prazno mrežo.

Kopitar je sedaj po šestih tekmah v sezoni pri sedmih točkah (trije goli in štiri podaje). Los Angeles je na šestih tekmah osvojil sedem točk za tri zmage po rednem delu in eno po podaljšku ter je na 11. mestu v ligi ter na tretjem v pacifiški skupini.

Finec Mikko Rantanen z golom in s tremi podajami in Kanadčan Cale Makar z golom in podajama sta vodila Colorado Avalanche do zmage s 7:4 v New Yorku proti Islanders. S tem je Colorado postal rekorder v ligi, saj je dosegel 15. zaporedno zmago na gostovanjih, serija pa se vleče še iz prejšnje sezone. Dosedanji rekord je imela ekipa Buffalo Sabres, ki je 14 zmag na gostovanjih v nizu zabeležila od aprila do novembra leta 2006.



Poleg Colorada sta edini ekipi s popolnim izkupičkom na začetku sezone le še Boston, ki je tako kot Avalanche igral šest tekem, ter Vegas Golden Knights. Branilci naslova iz Las Vegasa so sedmi dvoboj sezone dobili doma, ko so s 3:2 ugnali Philadelphio Flyers in tako vodijo v ligi.

Shea Theodore je odločil dvoboj 33 sekund pred koncem po podaji Jacka Eichela, pred tem sta bila uspešna še Rus Ivan Barbašev in Paul Cotter. Domačega čuvaja mreže Logana Thompsona (26 obramb) sta premagala Noah Cates in Cam Atkinson.

Četrti v ligi, Detroit Red Wings, so po petih zaporednih zmagah doživeli prvi poraz. Jordan Eberle je zadel pet sekund pred koncem podaljška za zmago Seattle Kraken s 5:4. Jaden Schwartz je v rednem delu prispeval dva gola, vratar Joey Daccord pa je ubranil 23 strelov igralcev Detroita.

Izvrsten strelski večer je imel Ryan Hartman s tremi goli in podajama za zmago moštva Minnesota Wild s 7:4 nad Edmonton Oilers. Po skoraj sedmih letih je Hartman dosegel svoj drugi "hat-trick" v NHL.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike