stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 15.10.2023 10:17:55

Kopitar na pragu zgodovine! Kralji po zaslugi Slovenca do nore vrnitve, na koncu pa ... (video)

Profimedia
Hokejisti Los Angeles Kings, ki jih kot kapetan vodi slovenski zvezdnik Anže Kopitar, so na uvodu v novo sezono severnoameriške lige NHL na domačem ledu v dvorani Crypto.com Arena izgubili še drugič zapovrstjo. Po uvodnem porazu proti Colorado Avalanche (2:5) so tokrat po izvajanju kazenskih strelov s 5:6 klonili še proti Carolina Hurricanes.

Kopitar, ki je vstopil že v svojo 18. sezono v najmočnejši hokejski ligi na svetu, se je prvič letos vpisal med strelce v drugi tretjini. Slovenec je ob igralcu več na ledu po podajah Adriana Kempeja in Kevina Fiale znižal zaostanek kraljev za orkani na 2:4.

Ko se je že zdelo, da bodo gostitelji še drugič zaporedoma po rednem delu led zapustili sklonjenih glav, pa je Kopitar v 19. minuti zadnje tretjine dosegel gol za izenačenje (5:5) in podaljšek. Podajalca sta bila Carl Grundstrom in Fiala.

V podaljšani igri zadetkov ni bilo, pri izvajanju kazenskih strelov pa so bili spretnejši gosti. Za domače sta bila pri strelih uspešna Pierre-Luc Dubois in Trevor Moore; Kopitar je zgrešil, gostom pa so zmago na gostovanju prinesli Sebastian Aho, Martin Nečas in Jordan Martinook.

So pa kralji že pred tekmo izvedeli slabo novico. Potem ko se je na prvem treningu rednega dela sezone poškodoval Viktor Arvidsson, je po dodatnih pregledih znano, da bo moral na operacijo hrbta, tako da ga čaka dolgo okrevanje.

"Mislim, da ni bila cela tekma slaba. Večino časa smo mi narekovali ritem, vendar naredili nekaj ključnih napak. Dejstvo pa je, da smo prejeli šest golov, na prvi tekmi pet, kar se bo občasno seveda zgodilo, ampak to število prejetih zadetkov moramo vsekakor zmanjšati," je za lakingsinsider.com povedal Kopitar, ki ima zdaj 395 golov v karieri.

Slovenec je imel na svoji 284. tekmi vsaj dve točki na obračunu, s čimer se je izenačil z Waynom Gretzkyjem na tretjem mestu v zgodovini kluba. S 649. domačo tekmo pa se je približal rekorderju kluba Dustinu Brownu (650), skupno pa ima 1294 tekem, dve manj od istega rekorderja kraljev.


Naslednja tekma kralje čaka v sredo, ko bodo prvič v sezoni odšli na gostovanje. Prvi tekmec v gosteh je Winnipeg.

Drugi zaporedni hat-tick Matthewsa
V Torontu so domači Maple Leafs s 7:4 premagali Minnesoto Wild, še na drugi tekmi zaporedoma pa se je s hat-trickom izkazal Auston Matthews. S tem je postal komaj peti igralec v zgodovini lige NHL, ki mu je uspelo po tri gole zadeti na uvodnih dveh tekmah sezone po Aleksu Ovečkinu (2017/18), Cyju Dennenyju (1917/18), Joeju Malonu (1917/18) in Regu Noblu (1917/18).

Vegas Golden Knights, branilci Stanleyjevega pokala, so postali prvi, ki so v sezoni nanizali tri zaporedne zmage, potem ko so na domačem ledu s 4:1 ugnali Anaheim Ducks. Na tretji tekmi v petih dneh je Jack Eichel je dosegel gol in podajo, vratar Adin Hill pa je za domače zbral 22 obramb.

"To je očitno še ena dobra stvar: če osvojiš Stanleyjev pokal, nimaš veliko premora. Prideš na priprave, se malo otreseš rje, nato pa se takoj počutiš, kot da nisi nikoli odšel. Tako smo v novi sezoni le nekako nadaljevali predstave iz prejšnje," je po zmagi dejal Chandler Stephenson, ki se je prav tako vpisal med strelce.

Tako kot Matthews je tri zadetke na tekmi dosegel tudi Boone Jenner, ki je Columbus Blue Jackets pomagal do zmage s 5:3 proti New York Rangers. Za Jennerja je bil to drugi hat-trick kariere.

Prvi izbor na naboru Connor Bedard pa je s Chicago Blackhawks gostoval v Montrealu, kjer pa je izgubil proti Canadiens z 2:3. Osemnajstletnik, ki velja za največji hokejski up po Connorju McDavidu, je vpisal eno podajo.

Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike