franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 27.06.2023 13:27:08

Slovenski hokejski reprezentant Jan Drozg ostaja član Amurja

Profimedia
Slovenski hokejski reprezentant Jan Drozg, ki ga je leta 2017 kot 152. na naboru severnoameriške lige NHL izbrala ekipa Pittsburgh Penguins, ostaja član ruske ekipe Amur. Podpisal je novo enoletno pogodbo, je na spletnih straneh objavil slovenski portal Siola Sportal.

Štiriindvajsetletni napadalec sicer ni dočakal priložnosti v ligi NHL. Lani jeseni se je preselil v kontinentalno hokejsko ligo, v kateri igrajo klubi iz Rusije, Belorusije, Kazahstana in Kitajske. Drozg je trenutno edini slovenski predstavnik v ligi KHL, in sicer v vrstah Amurja iz Habarovska.

Drozg je svojo prvo sezono v KHL končal z 21 točkami na 40 tekmah (osem golov, 13 podaj). Maja je s slovensko reprezentanco igral v Latviji na svetovnem prvenstvu elitne skupine.



"Precej ljudi mi je čestitalo, da bom igral v ligi KHL. Se je pa javilo nekaj ukrajinskih igralcev iz mlajših let. Ti so se me zdaj spomnili in mi napisali, da sem šel samo zaradi denarja, da sem se prodal za denar," je nedavno dejal v intervjuju za Siol Sportal.

"Sezona je zelo naporna, saj je res veliko potovanj. Ni pa veliko stvari, ki bi se jih moral navaditi, no, morda na mraz."

Značke: hokej, rusija, slovenci

Članki iz rubrike