stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
1 30.04.2023 08:25:39

Bridek konec sezone za Anžeta Kopitarja

Profimedia
Hokejisti Los Angeles Kings so doma v šesti tekmi prvega kroga končnice severnoameriške lige NHL doma izgubili s 4:5 proti Edmonton Oilers in končali sezono.

Edmonton je v seriji zmagal s 4:2, kralji, za katere slovenski kapetan Anže Kopitar ob petih strelih na gol ni dosegel točke, pa so izpadli. Potem ko so kralji povedli z 2:1 v zmagah, so naftarji dobili tri tekme zapored in se uvrstili v polfinale zahodne konference.

Nastop v njem hokejisti Los Angelesa čakajo vse od sezone 2013/14, ko so nazadnje osvojili tudi Stanleyjev pokal.  Šesti dvoboj je odločil Kailer Yamamoto, ki je deveti gol na tekmi zadel tri minute in tri sekunde pred koncem in zagotovil svoji ekipi dvoboj drugega krogu proti ekipi Vegas Golden Knights.

"Odločale so malenkosti. Trud je bil vložen, energija je bila prisotna, ne morem kriviti soigralcev, da niso prinesli energije in intenzivnosti na led. Tekmeci so odigrali solidno, bili so boljše moštvo v seriji ... Težko je tole požreti takoj po tekmi, toda prepričan sem, da smo se iz tega nekaj naučili, da bomo nekaj odnesli in nadaljevali," je za spletno stran svojega kluba povedal Kopitar.

Menil je tudi, da so tokratno serijo odigrali bolje kot lani. "Kar precej igralcev pravzaprav ni vedelo v prejšnji sezoni, kaj je to končnica. Vidim, da gremo v pravo smer, izgraditi moramo pravo kemijo, obdržati ritem in, kot sem že dejal, nadaljevati v naslednji sezoni."

Klim Kostin je dosegel dva gola in imel še podajo, Stuart Skinner je ubranil 40 strelov. Premagali so ga Kevin Fiala, ki je imel še dve asistenci, Sean Durzi, Adrian Kempe in Phillip Danault, vratar Kings Joonas Korpisalo je zaustavil 21 strelov gostov.

Na vzhodnem delu so napredovali tudi hokejisti Toronta in končali 16 sezon v nizu, ko jim ni uspelo priti v drugi krog. Maple Leafs so v Tampi po podaljšku premagali Lightning z 2:1 in slavil s 4:2 v zmagah. John Tavares je po štirih minutah in 36 sekundah dodatka odločil dvoboj. Pred tem je bil za goste uspešen Auston Matthews, vratar Ilija Samsonov je zaustavil 31 udarcev na gol, premagal ga je le Steven Stamkos.

V New Yorku so Rangers s 5:3 premagali New Jersey Devils, izid v zmagah izenačili na 3:3 ter se izognili izpadu. Chris Kreider je z golom in podajama za domače vpisal tri točke, po dve pa Mika Zibanejad in Vladimir Tarasenko s po golom in podajo ter obrambni igralec Adam Fox z dvema asistencama. O napredovanju bo tako odločala zadnja, sedma tekma, ki bo v noči na torek po slovenskem času v New Jerseyju.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike