stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 22.04.2023 07:45:05

Kopiiii! Kingsom je uspel velik korak proti slavju! Slovenski as pa je zopet prispeval ...

profimedia
Moore junak ob zmagi kraljev, ki zdaj vodijo z 2:1 v zmagah.

Hokejisti Los Angeles Kings, za katere igra slovenski as Anže Kopitar, so v prvem krogu končnice lige NHL na domačem ledu po podaljšku s 3:2 premagali Edmonton Oilers in dosegli drugo zmago v seriji. V boju na štiri zmage zdaj kralji vodijo z 2:1. Kopitar je podal pri prvem golu domače ekipe.

Kralji so povedli v zadnji minuti prve tretjine, ko je po podaji Kopitarja in Matta Roya zadel Alex Iafallo. Nato pa je v drugi tretjini na sceno stopil najboljši strelec in podajalec rednega dela lige NHL Connor McDavid.

Dvakrat je izkoristil kazen domačih in s hokejistom več zadel v osmi in deseti minuti za vodstvo naftarjev. So pa domači v 30. minuti izenačili, ko je bil prav tako z igralcem več na ledu uspešen Adrian Kempe.

V zadnji tretjini so imeli premoč gosti (17:11 v strelih na gol), a se izid ni spremenil. Posledično je dvoboj še drugič v tej seriji odločil podaljšek. V njem so prav tako kot na prvi tekmi slavili hokejisti Los Angelesa.

Po dvominutni kazni Ryana Nugent-Hopkinsa so imeli že po dveh minutah na voljo "powerplay", v katerem je s pomočjo okvirja gola zadel Trevor Moore. Sodniki so nato več minut pregledovali situacijo in skušali razvozlati, ali se je Gabriel Vilardi dotaknil ploščka z visoko palico in se odločili v korist domačinov.

Četrta tekma bo v Los Angelesu na sporedu v noči z nedelje na ponedeljek ob 3. uri.

Ponoči so sicer do zmag za vodstvo z 2:1 v serijah prišli še hokejisti Minnesota Wild in Boston Bruins. Minnesota je bila s 5:1 boljša od Dallas Stars, Boston, najboljši v rednem delu lige NHL, je s 4:2 ugnal Florida Panthers. New York Islanders pa so proti Carolina Hurricanes znižali izid v zmagah na 1:2. Otočani so bili na tretji tekmi s 5:1 boljši od Caroline.

Članki iz rubrike