Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 20.01.2023 09:20:11

Kralji nemočni proti Dallasu

Reuters
V severnoameriški profesionalni hokejski ligi NHL so hokejisti Los Angeles Kings drugič zapovrstjo izgubili doma. Po New Jerseyju jih je ugnal še Dallas, prepričljivo, s 4:0. Že po prvi tretjini so kralji Anžeta Kopitarja zaostajali z 0:3, četrti gol so dobili v drugi tretjini.

Najprej je dvakrat mrežo zatresel Tyler Seguin, med strelce sta se vpisala še Esa Lindell ter Jason Robertson, Seguin je bil pri četrtem golu podajalec.

Vratar Dallasa Scott Wedgewood, ki je šestič na tekmah NHL ostal nepremagan, je ubranil vseh 34 strelov, od tega tudi pet slovenskega asa. Na drugi strani je Dallas sprožil le 20 strelov, Pheonix Copley jih je ubranil 13, Jonathan Quick, ki ga je v drugi tretjini zamenjal, pa sedem.

Kings bodo naslednjo tekmo igrali v soboto, ko bo bodo gostovali pri Nashvillu.

Novo zmago je zabeležil Boston, svojo četrto zaporedno in tretjo v štirih dneh. Potem ko je bil v sredo boljši od otočanov, je tokrat ugnal še drugo ekipo iz New Yorka, rendžerje, izid je bil 1:3. Za Boston, ki je bil na gostovanjih uspešen šestič zapovrstjo, so gole dosegli Patrice Bergeron, Pavel Zacha in Connor Clifton, njegov vratar Jeremy Swayman je zbral 31 obramb.



V lepi zmagovalni seriji so tudi hokejisti Edmontona. Za peto zaporedno zmago so bili na domačem ledu s 5:3 boljši od Tampe, najučinkovitejša igralca lige Connor McDavid in Leon Draisaitl sta vknjižila gol in podajo, dvakrat je bil natančen Zach Hyman.

Uspešna je bila tudi drugouvrščena Carolina, s 5:2 je na domačem ledu ugnala Minnesoto, za katero je Kiril Kiprizov dosegel svoj 100. gol v ligi. Zmago gostiteljev je zasenčila nova poškodba Maxa Paciorettyja, ki je že tako ali tako zamudil večji del dosedanje sezone, zdaj pa bo bržkone moral spet počivati, saj je igrišče zapustil s pomočjo soigralcev.

Auston Matthews je bil spet najbolj zaslužen za domačo zmago Toronta, ki je bil s 4:1 boljši od Winnipega, Matthews se je podpisal pod prva gola na tekmi.

Zmage pa so na četrtkovih tekmah zabeležili še Anaheim, Chicago, Florida, Buffalo, St. Louis, Washington, Detroit in Seattle.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike