Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 23.02.2020 09:36:56

Kopitar streljal, a plošček ni šel v gol, nov mejnik Ovečkina

Profimedia
Ekipa Los Angeles Kings je bila v severnoameriški hokejski ligi NHL zelo blizu zmagi in dvema osvojenima točkama, a je na koncu iztržila le eno. Kralji so izgubili na domačem ledu dvorane Staples Center po izvajanju kazenskih strelov, z 2:1 je bila boljša gostujoča ekipa Colorado Avelanche. Anže Kopitar je izvajal prvi kazenski strel, a neuspešno.

Vratar Pavel Francouz je ubranil poskus kapetana kraljev. Proti češkemu vratarju sta bila neuspešna tudi naslednja izvajalca Martin Frk in Gabriel Vilardi Wilde.

Čuvaja domače mreže Jonathana Quicka je premagal Finec Joonas Donskoi, potem ko sta bila proti domačemu vratarju neuspešna Nathan MacKinnon in Gabriel Landeskog.

V rednem delu sta padla zgolj dva gola, en na vsaki strani. Austin Wagner je poskrbel za vodstvo domače ekipe v prvi tretjini, vendar pa je Ryan Graves v drugi poskrbel za izenačenje in kasneje za podaljšek.

Colorado se je z zmago približal na le eno točko zaostanka za vodilno ekipo centralne skupine in zahodne konference St. Louis Blues. Ekipa iz Kolorada ima 79 točk, vodilni St. Louis pa 80.

Kralji s 50 točkami ostajajo prikovani na zadnjem mestu pacifiške skupine in razvrstitve zahodnega dela lige NHL.


Najboljša ekipa vzhodne konference Boston Bruins, ki z 90 točkami vodi v ligi NHL, je doživela visok poraz s 3:9 proti Vancouver Canucks. Odmeval je tudi poraz ekipe Washington Capitals z 2:3 v gosteh pri New Jersey Devils.

Washington si 80 točk in mesto vodilne ekipe metropolitanske divizije deli s tekmeci iz Pittsburgha Penguins, ki so prav tako izgubili, doma, proti Buffalo Sabres z 2:5.

Je pa na tekmi Washingtona in New Jerseyja poseben mejnik dosegel ruski hokejski zvezdnik Aleks Ovečkin, ki mu je po nekaj tekmah čakanja vendarle uspelo doseči 700. gol v ligi NHL.

Ovečkin je postal šele osmi hokejist v zgodovini, ki je dosegel ta mejnik.

Pred hokejistom Washingtona so se v klub s 700 zadetki vpisali Wayne Gretzky (894), Gordie Howe (801), Jaromir Jagr (766), Brett Hull (741), Marcel Dionne (731), Phil Esposito (717) in Mike Gartner (708).

Ovečkin je jubilejni gol dosegel v peti minuti tretje tretjine za 2:2. To je na koncu bilo premalo, saj je Damon Severson manj kot dve minuti pred koncem tekme dosegel odločilni zadetek za New Jersey.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike