gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 18.12.2019 08:00:47

Kopitar odločil podaljšek v Bostonu

Profimedia
Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL na gostovanju po podaljšku s 4:3 premagali Boston Bruins. Odločilni gol za kralje je minuto in pol pred iztekom dodatnega časa zadel Slovenec Anže Kopitar. Gostje so vodili z 1:0 in z 2:1, na koncu pa podaljšek izsilili z golom za 3:3 dve minuti pred koncem rednega dela.

Los Angeles je v vodstvo popeljal Blake Lizotte v tretji minuti, v zadnji minuti prve tretjine je na 1:1 izenačil Danton Heinen. V 23. minuti so gostje znova povedli preko Adriana Kempe, potem pa so dvakrat zaporedoma zadeli domači hokejisti iz Bostona. Najprej je izid v 31. minuti poravnal Patrice Bergeron, gol za 3:2 pa je prispeval Brandon Carlo. Za podaljšek je poskrbel Matt Roy, za končno veselje gostov pa v 64. minuti s svojim 14. golom v sezoni Kopitar.

Jonathan Quick je za četrto zmago Kingsov v zadnjih petih tekmah, na peti so izgubili po izvajanju kazenskih strelov, zbral 37 obramb.


"Razmišljaš o zadetku. Po dveh tretjinah je bilo 2:2, očitno smo igrali zelo, zelo dobro tekmo na gostovanju v Bostonu, tako da ni razloga, da bi bili bojazljivi. Oni so potem hitro zadeli v zadnji tretjini, mi pa se nismo predali in Roy je odlično streljal, uspeli smo izenačiti in na koncu zmagati po podaljšku," je po koncu dejal Kopitar.

Hrušičan je sicer na ledu preživel 24:12 minute in na gol nasprotnega vratarja sprožil le en strel, ki pa je bil odločilen za šesti poraz Bostona na zadnjih sedmih tekem.

Kingse prihodnja tekma čaka v noči na petek, ko bodo gostovali pri ekipi Columbus Blue Jackets.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike