zhen_yan_da_inline_01 Dobra karma

Nad zaplete pri COVID-19 s smiselnim treningom

2_dejan krajnc Svet24.si

Dejanu Kranjcu manjka le še malo, da postane ...

UV-TRAVNER HOJS-pl Reporter.si

Tako Janez Janša napoveduje udar na odtujene ...

koronavirus, meja, slovenska meja, meja z italijo Svet24.si

Nove spremembne pri prehajanju meje, dve državi ...

POL20150214_BOR1080-2 Necenzurirano

SDS je globoka država #kolumna

image0 Odkrito.si

Tanja Fajon: "Janša je napadalen."

Miša Molk Njena.si

65-letna Miša Molk mami v kopalkah

STA
STA
0 05.08.2019 21:18:08

Drozg namerava narediti vse za preboj v ligo NHL

Jurij Kodrun
Mladi slovenski hokejski reprezentant Jan Drozg, ki je spomladi podpisal triletno pogodbo z ekipo lige NHL Pittsburgh Penguins, je v domačem Mariboru pred odhodom preko luže predstavil načrte. Čeprav je realist in ve, da bo preboj v ekipo in igranje v ligi NHL težka naloga, se ne predaja vnaprej in želi izkoristiti morebitno ponujeno priložnost.

Za dvajsetletnika, ki je v zadnjih dveh sezonah igral za Shawinigan Cataractes v mladinski ligi v kanadskem Quebecu, bo prihajajoča sezona največji izziv doslej, saj z njo vstopa v svet poklicnega hokeja. "To je zame velika stopnička. Bomo videli, kako se bo vse skupaj razvijalo. Tudi sam sem bolj radoveden, kako bo, kot pred prejšnjimi sezonami," je dejal Drozg.

Moštvo petkratnih zmagovalcev Stanleyjevega pokala, ki se je zadnjih lovorik v ligi NHL veselilo v letih 2016 in 2017, je Drozga v petem krogu izbralo že na naboru leta 2017 in ga poslalo nabirat izkušnje v Kanado. V klubu so ga vseskozi spremljali na tekmah, kot kaže, pa so bili z njim zadovoljni, saj so mu v podpis ponudili dobrih 700.000 evrov vredno pogodbo.

To mu ob kopici zvezdnikov v ekipi pingvinov seveda še ne zagotavlja takojšnjega mesta v ekipi, pač pa najverjetneje novo leto kaljenja v ligi AHL. "Najverjetneje bo temu res tako, a če bodo zadovoljni z mojimi predstavami, morda dočakam tudi priložnost v najmočnejši ligi," je optimističen Mariborčan, ki dodaja, da je njegova ekipa v povprečju že dokaj stara, tako da bo zagotovo kmalu prišlo tudi do pomladitve moštva.

Po igranju na Švedskem in v Kanadi Drozg ocenjuje, da je zdaj verjetno primeren čas za prehod na višjo raven, čeprav bi do tega lahko prišlo že kakšno leto prej. Zaveda se, da je liga NHL fizično zelo naporna, saj ekipe samo v rednem delu odigrajo 82 tekem, zato se želi tudi sam kar najboljše kondicijsko pripraviti.Poleti razen vsakodnevnih treningov večjih načrtov nima, čas preživlja v fitnesu, sicer pa se skuša vsako leto na sezono pripraviti enako. "Res pa je, da je zdaj nekaj več kombiniranja s kondicijskimi trenerji Pittsburgha in mojim trenerjem tukaj. Vedo torej, kaj se dogaja z menoj," je dejal Drozg, ki bo v ZDA odšel v petek.

Pred mesecem dni se je preko luže že udeležil poletnega kampa njegovega kluba, ki je po njegovih besedah namenjen predvsem medsebojnemu spoznavanju novih igralcev. Na ledu prav veliko niso bili, pravi, in dodaja, da je bilo skupaj tam okoli 40, večinoma mladih hokejistov.

Na tokratne priprave bo po njegovih besedah že prišla celotna ekipa, vključno z zvezdniki, kot sta legendi kluba Sidney Crosby in Jevgenij Malkin. "Tu bo že precej več pravega treninga, po katerem se bo strokovno vodstvo odločilo, ali me bodo zadržali v ekipi ali poslali v katero od ekip AHL," je dejal 20-letni hokejist, ki se je že izkazal tudi v slovenski izbrani vrsti.

Drozg je bil v minuli sezoni s 53 točkami na 54 tekmah, 19 goli in 34 podajami, najboljši napadalec svojega kanadskega moštva. Skupaj je v dveh sezonah dosegel 35 golov in 68 podaj. Uspešno je zaigral tudi na mladinskem svetovnem prvenstvu do 20 let, kjer je bil s štirimi goli in osmimi podajami najboljši strelec turnirja na Poljskem in ključni igralec, da je Slovenija napredovala iz divizije B-1 v višji kakovostni razred.

Značke: hokej, nhl, slovenija

Članki iz rubrike