Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

sta
sta
0 28.04.2018 09:49:59

Novo priznanje za Kopitarja! Bo po 29 letih nasledil največjega, Wayna Gretzkyja?

Anže Kopitar
Reuters
Novo veliko priznanje za najboljšega slovenskega hokejista.

Slovenski hokejski as Anže Kopitar je bil pretekli teden izbran za enega od treh finalistov za posebno nagrado lige NHL Frank J. Selke. Sinoči pa je liga sporočila, da je v igri tudi za prestižno nagrado Hart, ki jo je od hokejistov ekipe Los Angeles Kings doslej dobil le legendarni Wayne Gretzky za sezono 1988/89.

Spominski pokal Hart prejme igralec, ki je bil v rednem delu sezone najbolj koristen za svojo ekipo. V obrazložitvi nominacije za Kopitarja piše, da je v rednem delu letošnje sezone skoraj potrojil število golov in podvojil število točk iz sezone 2016/17, in sicer z 12 golov in 40 podaj na 35 golov in 57 podaj v 82 odigranih tekmah. S tem je svojo ekipo pripeljal do sedmega nastopa v končnici NHL v zadnjih devetih sezonah.

Hrušičan je redni del sezono končal s skupnim izkupičkom 92 točk. Kopitar je postal prvi igralec kraljev, ki je presegel mejnik 90 točk, odkar je to v sezoni 1993/94 uspelo Waynu Gretzkemu s 130 točkami.

Kopitar se tako poteguje za svojo že četrto posebno nagrado lige potem, ko je za sezono 2015/16 dobil pokal Selke, ki gre napadalcu, ki se je najbolj odlikoval z igro v obrambi in pokal Lady Byng za najbolj športno igro.



Kopitar se za spominski pokal Hart, ki ga podeljujejo od leta 1960 v spomin na trenerja Montreal Canadiens Cecila Harta, poteguje skupaj z levim krilom New Jersey Devils Taylorem Hallom in napadalnim centrom Colorado Avalanche Nathanom MacKinnonom.

Pokal Hart so prvič podelili že leta 1924, vendar se je leta 1960 preselil v dvorano slavnih NHL in od takrat naprej se podeljuje nov spominski pokal Hart.

Za pokal Selke sta v igri še napadalec Boston Bruins Patrice Bergeron in Philadelphia Flyers Sean Couturier. Nagrade NHL bodo slovesno podeljene na koncu končnice NHL 20. maja v Las Vegasu, natančneje v hotelu in igralnici Hard Rock.

Najboljši slovenski hokejist Kopitar je sicer že končal klubsko sezono. Njegovi kralji so v končnici lige izpadli po gladkem skupnem porazu proti Las Vegasu z 0:4 že v prvem krogu.

Značke: kopitar, nhl, hart

Članki iz rubrike