Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 23.03.2018 08:07:05

KAKŠNA NOČ, KAKŠEN MEJNIK! Anže Kopitar je dosegel nekaj, kar mu ni uspelo še NIKOLI in česar so zmožni le NAJVEČJI! (VIDEO)

Profimedia
Slovenski hokejski superzvezdnik Anže Kopitar je zablestel v polnem sijaju.

V Denverju pri Coloradu je za svoj Los Angeles dosegel štiri gole, njegova zasedba pa je slavila s 7:1. Kralji so se po prepričljivi zmagi povzpeli na tretje mesto pacifiške skupine, v zahodni konferenci pa so na šestem mestu v ligi NHL.

Hrušičan je bil osrednja osebnost dvoboja v Pepsi Centru in je prvi igralec kraljev po letu 1993, ki je na tekmi zabil štiri zadetke. Nazadnje je to uspelo Lucu Robitaillu davnega 25. novembra 1993 na tekmi proti Quebecu.

"Igram za fante. Naš cilj je, da pridemo do končnice. Samo za to se gre," je skromno dejal 30-letni slovenski zvezdnik. Kopitar je je svoj četrti "hat trick" v karieri dosegel 13. minuti druge tretjine. "Nekako sem cel večer čutil, da mi plošček kar sledi. Tako je bilo lažje," se je še pošalil.

Poleg Kopitarja je dva gola za kalifornijsko ekipo prispeval Tobias Rieder, enega Jake Muzzin, izkazal pa se je tudi vratar Jonathan Quick, ki je zbral 29 obramb.

"On je elitni igralec. Je eden najboljših igralcev v ligi. Imel sem karte za prvo vrsto njegove zabave," se je pošalil Kopitarjev soigralec Nate Thompson, ki je tekmo končal z dvema podajama. Tudi kapetan Colorada Gabriel Landeskog je bil poln hvale na račun Hrušičana: "Z razlogom je igralec najvišje ravni. To je danes pokazal."

Kopitarja in druščino v noči na nedeljo čaka zaključek štiri tekme dolge turneje v gosteh, igrali bodo v Edmontonu.

Največ golov, kar 13, je padlo v New Yorku, kjer so Islanders izgubili proti Tampi Bayu s 6:7. Brayden Point je dosegel gol in dve podaji za Tampo, njegov soigralec J.T. Miller dva gola, Jordan Eberle je za otočane dosegel tri podaje. Columbus Blue Jackets so dosegli deseto zaporedno zmago, s 4:0 so premagali Florido. Edmonton je s 6:2 premagal Ottawo, s kar dvema goloma in dvema podajama se je izkazal Connor McDavid.

Carolina je s 6:5 premagal Arizono, Philadelphia s 4:3 New York Rangers, Washington je moral priznati premoč Detroitu z 0:1. Nashville je klonil proti Torontu z 2:5, Chicago pa z enakim izidom proti Vancouvru.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike