serbi Odkrito.si

"Kljub hudi bolezni v duši ostaja dobra stara ...

Tjaša Železnik Svet24.si

FOTO: Naši zvezdniki pred desetimi leti in danes

ženska Petisvet.si

Rak je krik duše, ki vas prosi ...

innsbruck, sneg Svet24.si

Zimski suši odklenkalo! Zapadlo bo kar precej ...

Jelena Karleuša Svet24.si

Jelena Karleuša se je znašla v srbskem seks ...

Cara Delevingne Najstnica.si

Zaradi ene fotografije izgubila 100 tisoč ...

spela groselj Njena.si

Špela Grošelj blesti v zapeljivih kopalkah

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 23.12.2017 07:55:47

Naslednik Anžeta KOPITARJA Jan DROZG PITTSBURGH Penguinse že pripeljal v SLOVENIJO!

Grega Wernig
Zadnji dober teden je Jan Drozg lahko – nenavadno za ta čas v hokejski sezoni – preživel doma. Te dni ste ga tako lahko srečali v Mariboru, iz katerega pa se bo že dan po božiču odpravil v Kanado, kjer mladega napadalca čaka nadaljevanje sezone.

V Slovenijo je sredi decembra na SP reprezentance do 20 let potoval veliko dlje kot vsa zadnja leta, ko se je pridruževal reprezentanci. Švedska je neprimerljivo bližje kot Kanada, kjer se je Jan ustalil v zadnjih treh mesecih. Na oni strani luže mu, pravi, ni bilo ravno lahko, še zlasti ker je počutje seveda povezano z uspehi njegovega moštva. Za katerega ne moremo reči, da je ravno uspešno, ravno obratno, po 35 krogih Shawinigan zaseda zadnje, 18. mesto v ligi QMJHL.

"Ne gre nam najboljše, imamo veliko več porazov kot zmag, toda tudi to moraš vzeti kot del športa. Po drugi strani je to zelo dobra izkušnja zame, še posebej ker je v takšnem položaju težko ostati psihično močan. Vse to pač jemljem z rekom, da kar te ne ubije, te krepi," je svoje tegobe takoj predstavil Jan Drozg. 

713-27- jan drozg nagrada
Po enem mesecu igranja je prejel nagrado za igralca meseca v ligi QMJHL.
vszi

V prihodnje vsi vemo, čemu se bo v celoti predal, bolj se bo seveda trudil in si prizadeval za hokejski razvoj, veljavo in prepoznavnost. Z delom v zadnjih mesecih vsekakor ne more biti razočaran. V Severni Ameriki ga hvalijo. Novinarji, pisci, analitiki so objavili marsikateri laskajoči članek, podali mnenje o visokoraslem slovenskem mladeniču. Njihove besede je potrdila tudi liga QMJHL, saj je Jan prejel nagrado za najboljšega igralca celotne lige oktobra, in to kljub temu, da igra za najslabše moštvo. "Vse to je seveda velika spodbuda, to mi dviga samozavest, daje zagon za naprej, da vem, da sem na dobri poti, tudi trenerji so zadovoljni z mojimi predstavami. Vseeno je težko igrati v tako mladi in neizkušeni ekipi, a trudimo se po najboljših močeh," je dejal Štajerec.

CELOTEN POGOVOR Z JANOM DROZGOM SI LAHKO PREBERETE V SOBOTNI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO DOBITE TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Galerija

Članki iz rubrike