Robert Golob Svet24.si

Golob odločno zavrnil možnost sodelovanja z ...

Maddie, Madeleine McCann Svet24.si

Novi dokazi v zvezi z izginotjem male Maddie ...

Terence Darrell Kelly Svet24.si

Avstralec priznal, da je ugrabil štiriletnico

milan kucan pl2 Reporter.si

Milan Kučan: V zgodbo o malem in hudobnem palčku...

dražgoše Necenzurirano

Resnica o Dražgoški bitki #kolumna

aki Njena.si

Kje tiči vzrok za Akijevo prerano slovo?

doncic  1 Ekipa24.si

Dončić ukradel žogo, zadel in postal TARČA ...

hu
hu
0 23.06.2016 14:30:28

Kopitar: Prva nagrada je Stanleyjev pokal, a sem vesel tudi individualnih priznanj

Arsen Perić
Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar, ki so ga ponoči na slavnostni podelitvi v Las Vegasu razglasili za zmagovalca v dveh kategorijah nagrad v najmočnejši ligi na svetu NHL, je prireditev tokrat izpustil. Ker je že v domovini, je tudi za lepo novico izvedel z nekajurnim zamikom.

"Po pravici povedano povedano se ob dveh zjutraj nisem zbudil, a sem zjutraj pogledal na telefon in je bila novica zelo lepa. Zelo sem bil vesel," je o nočnem dogajanju dejal Kopitar.

Novi kapetan ekipe Los Angeles Kings je bil izbran za dobitnika nagrade Selke za najboljšega obrambnega napadalca v ligi in za prejemnika nagrade Lady Bing za gentlemansko igro.

"Mislim, da je vsaka nagrada, ki jo dobi posameznik, zelo dobrodošla. A hokej je ekipni šport in največja nagrada je Stanleyjev pokal. Če pa dobiš kakšno individualno nagrado, je občutek zelo dober. Upam, da pride še kakšna."Kopitar, najboljši strelec kalifornijske ekipe zadnjih devet sezon, je sicer prvi kralj s Selkejevo nagrado. Hrušičan je imel največjo minutažo med vsemi napadalci, v povprečju skoraj 21 minut na tekmo, bil pa je tudi drugi v ligi z ratingom +34.

Kopitar (1145 točk) je v boju za Selkejevo nagrado premagal trikratnega zmagovalca Patricea Bergerona iz Bostona (996) in Anaheimovega Ryana Keslerja (424), dobitnika nagrade leta 2011.

V njegovem imenu se je za nagrado zahvalil Luc Robitaille, Kopitar pa pravi, da tudi sam ne bi povedal nič drugače: "Govor ne bi bil kaj dosti drugačen. Vem, zakaj sem tu, sam nagrade ne bi mogel dobiti. Zasluge gredo tudi soigralcem, vsem v klubu, navijačem in moji družini, ki mi vedno stoji ob strani," je v kratkem pogovoru za svojo spletno stan o prejemu nagrad dejal najboljši slovenski hokejist.

Značke: kopitar, nhl, kings

Članki iz rubrike