Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
08.10.2015 14:33:16
Deli članek:

Sabolič ostal sam

Profimedia

Tretja izvedba hokejske lige prvakov se je to sezono začela z najštevilčnejšo udeležbo slovenskih hokejistov do zdaj.

Med 48 ekipami iz 12 držav je igralo šest risov – Luka Gračnar (Salzburg), Robert Sabolič (Sparta Praga), Boštjan Goličič (Gap), Klemen Pretnar (Vienna), Robert Kristan in Blaž Gregorc (oba Pardubice), ob tem pa je kot glavni trener ekipo Grenobla vodil Edo Terglav.

Po skupinskem delu se je pot v Evropi končala za četverico – poslovili so se hokejisti Gapa, Pardubic ter Grenobla, po odigranih dveh tekmah šestnajstine finala pa bomo na naslednji stopnji spremljali samo še Saboliča. Sparta je na prvi tekmi doma s 3:2 ugnala Zürich, v Švici pa so Čehi v torek pokazali še boljše obličje in slavili s 3:0 ter se med najboljših 16 ekip uvrstili s skupnim rezultatom 6:2. Naš napadalec se je znova izkazal, ko je v 37. minuti podal za vodstvo z 2:0, enkrat je moral tudi na klop za kaznovane, na gol pa je sprožil štiri strele.

Zelo razburljivo je bilo v Litvinovu. Vienna je na prvi tekmi doma izgubila s 3:4, vendar je na Češkem v torek igrala bolje in po rednem delu zmagala z 2:1, zato je o zmagovalcu odločil podaljšek. V tem so drugi zadetek dosegli domačini in s tem s skupno zmago 6:5 končali evropsko pot Pretnarja in kolegov.

Bolj prepričljivo je izpadel Salzburg, ki je v Mozartovem mestu pred dvema tednoma proti norveškemu Storhamarju izgubil z 1:3. V torek je bilo še bolj napeto, a Norvežani so tudi doma vknjižili zmago (3:2) in izločili prvake lige EBEL. Gračnar je prejel dva gola, obranil je 24 oziroma 92 odstotkov strelov.

Sparta se bo v osmini finala borila proti finskemu Kärpätu iz Ouluja, tekmi pa sta na sporedu 3. in 10. novembra. Med najboljših 16 ekip so se uvrstili še HV71, Djurgården, Skellefteå, Frölunda, Luleå (vsi Švedska), Espoo, TPS, Lukko, Tampere (vsi Finska), Storhamar (Norveška), Davos (Švica), Liberec, Litvinov (oba Češka) in Berlin (Nemčija). (bk)