Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
hu
hu
06.02.2015 08:23:46
Deli članek:

Krize ni konec

Profimedia

Los Angeles Kingsi so vpisali še tretji zaporedni poraz, tokrat so z 2:3 izgubili na Floridi.

Aktualni prvaki lige NHL so zašli v krizo, iz katere še niso našli izhoda. Los Angeles Kings so po Bostonu in Washingtonu izgubili v gosteh še pri Florida Panthers z 2:3.

Po tretjem zaporednem porazu so v razvrstitvi zahodne konference na 12. mestu, od osmega mesta, ki jih še vodi v končnico prvenstva, jih loči pet točk.

Florida je povedla v 11. minuti tekme z zadetkom Aleksandra Barkova, malo manj kot pet minut kasneje je Jamie McBain Kraljem priigral izenačenje. Po drugi tretjini brez zadetkov so Kingsi v 43. minuti povedli z 2:1 ob številčni premoči na ledu z zadetkom Mariana Gaborika. Pri zadetku je s podajo sodeloval tudi Anže Kopitar.

A je imelo vodstvo kratko sapo. V 48. minuti je Nick Bjugstad izenačil, tri minute in pet sekund pred koncem pa je Brandon Pirri postavil končni izid za zmago domačega moštva s 3:2.

Kralji so na zadnjih devetih tekmah le dvakrat okusili slast zmage. Zelo slaba je njihova statistika na tekmah v gosteh. Moštvo iz Los Angelesa je na zadnjih enajstih gostovanjih kar devetkrat izgubilo ter si v ligi NHL z ekipama Buffala in Edmontona deli najslabši izkupiček zmag na gostovanjih.

Hokejisti Los Angeles ostajajo na Floridi. Naslednja tekme jih čaka v soboto zvečer, ko bodo gostovali pri vodilnemu moštvu vzhodne konference Tampa Bay Lightning, ki je ponoči s 5:3 v gosteh odpravilo ekipo Dallas Stars.

Vodilno moštvo Zahoda in lige NHL Anaheim Ducks je s 5:2 v gosteh premagalo Nashville Predators.

IZIDI
Florida Panthers - Los Angeles Kings          3:2
Dallas Stars - Tampa Bay Lightning            3:5
Colorado Avalanche - Detroit Red Wings        0:3
Arizona Coyotes - Carolina Hurricanes         1:2 (kazenski streli)
Vancouver Canucks - San Jose Sharks           1:5
Buffalo Sabres - St. Louis Blues              0:3
Philadelphia Flyers - New York Islanders      2:3 (kazenski streli)
Ottawa Senators - Washington Capitals         1:2
Nashville Predators - Anaheim Ducks           2:5