Konoplja Svet24.si

Konoplja zmore dekontaminirati zemljo, onesnaženo...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 06.12.2014 17:00:06

Žiga Pavlin: Prhanje z zaprtimi usti

Arsen Perić
Branilec Žiga Pavlin se je pred letošnjo sezono odločil za nov izziv. Tega je našel v drugi ruski ligi VHL, kjer se je pridružil aktualnemu prvaku SaryArki iz Karagandija. A konec novembra je kazahstansko moštvo za Žiga postalo nekdanje.

Našega reprezentanta smo seveda pocukali za rokav in ga prosili za dodatne informacije. "Da, prekinil sem sodelovanje," je potrdil in pojasnil, zakaj se je odločil za to potezo: "Stvari zadnje čase niso šle v pravo smer. Z vodilnimi možmi kluba smo našli skupni jezik in spoznali, da je, če nisem zadovoljen s svojim statusom, najbolje, da zapustim klub."

Žiga je tudi zatrdil, da je šlo za nezadovoljstvo nad vlogo v ekipi in da je bilo finančno vse tako, kot mora biti.

Krivulja se je za našega branilca navzdol obrnila po tem, ko je SaryArka, zdaj spet vodilno moštvo lige, izgubila na petih tekmah zapored. Ta negativni niz ni prinesel nič dobrega glavnemu trenerju, ki so se mu v Kazahstanu zahvalili za sodelovanje.

699-26-ziga pavlin ap
Arsen Perić

Ni me več videl v eni od glavnih vlog, počasi je manjšal mojo minutažo. S tem seveda nisem bil zadovoljen, a sem še naprej trdo delal in bil tiho.


Na njegovo mesto je napredoval njegov pomočnik, ki pa je našega olimpijca postavil na stranski tir. "Ni me več videl v eni od glavnih vlog, počasi je manjšal mojo minutažo. S tem seveda nisem bil zadovoljen, a sem še naprej trdo delal in bil tiho. Na koncu se je izkazalo, da tudi to in še kaj ni pomagalo, da bi se moj status spremenil," je pojasnil 29-letni Kranjčan.

NIMA SMISLA, DA SE MUČIŠ
Ta izkušnja ga je izčrpala tudi psihično. Pri vsakem posamezniku je drugače, pravi Žiga, zaupal nam je, kako je bilo v njegovem primeru. "Pri meni je pustilo določeno mero posledic. Zame je bilo to nekaj novega, takega odnosa nisem bil vajen, niti stvari, ki so se dogajale na koncu, o katerih podrobnosti ne bom razlagal. Enostavno se nisem več počutil dobro, in ko se enkrat ne počutiš dobro, je najboljše, da greš. Saj vztrajaš, a ko vidiš, da z ničimer ne moreš pripomoči k izboljšanju stanja, potem nima smisla, da se mučiš naprej. Vesel sem za to izkušnjo, na drugi strani pa sem tudi vesel, da sem prekinil pogodbo, ker verjamem, da bo kje drugje lepše in boljše zame," ostaja pozitivno nastrojen otrok kranjske hokejske šole, ki se ta teden s člansko ekipo Triglava podi po ledeni ploskvi Arene Zlato polje in obenem čaka na ponudbe.

LEVO IN DESNO
Kam pa se ozira? "Oziram se levo in desno," se je zasmejal in dodal, da je za iskanje novega delodajalca odgovoren agent. Ta je tudi iz lige VHL dobil nekaj ponudb, a trenutno se Pavla v tej ligi ne vidi. "Veliko bolje se jaz in moja družina počutimo v Evropi. Nikoli ne reci nikoli, a trenutno bi ponudbe iz VHL zavrnil," je zatrdil.

Kakšne pa so želje? "Kaj pa vem. Najbolj me vleče nazaj na Švedsko, bomo pa videli, v kolikšni meri se mi bodo te želje uresničile. V tem trenutku nisem v položaju, v katerem bi si nov klub lahko izbiral, ampak se lahko zgolj oziram tja, kjer potrebujejo igralce, s tem se moram zadovoljiti. Zaenkrat sem še v čisti temi," se je nasmehnil in pristavil, da je zaenkrat, kar zadeva iskanje delodajalca, še povsem miren.

PREMALO CENIMO DOMOVINO
Izkušenj in mesecev, ki jih je preživel v Kazahstanu in okolici, mu ni žal. Te so mu veliko prinesle. Tako hokejsko kot tudi življenjsko. "Hokejsko delo je zelo drugačno, medosebni odnosi so nekako potisnjeni na stran. Veliko je igralcev, toliko, da jim praktično ni mar, če se kdo poškoduje, saj takoj pripeljejo novega. Liga je precej specifična, igralci so tehnično zelo podkovani, bil sem pozitivno presenečen. Tudi organizacija je bila na zelo visoki ravni," je pohvalil tekmovanje. 

790-26-pavlin vszi

Nato se je posvetil še nehokejski plati. "Glede življenja pa … Navadiš se vsega, hkrati pa spoznaš, kako malo cenimo to, kar imamo doma. Zelo smo lahko veseli, da živimo v tako lepi državi," je zatrdil in še malo bolj podrobno pojasnil nekaj stvari. "Z ženo sva po selitvi iz Švedske doživela precejšen kulturni šok. Kar zadeva zdravstvo, prevozne infrastrukture itd. je daleč od tega, kar poznamo v Evropi. Najbolj naju je motilo to, da ni bilo pitne vode, ki jo pač kupuješ. Celo tako je, da ti priporočajo, da imaš med prhanjem vseskozi zaprta usta," je dodal eden od stebrov obrambe naše izbrane vrste, ki je zadnje mesece veliko šklepetal z zobmi.

Navadiš se vsega, hkrati pa spoznaš, kako malo cenimo to, kar imamo doma. Zelo smo lahko veseli, da živimo v tako lepi državi.


VELIKO KRAJŠI SPREHODI
Tam je namreč veliko snega, mraz je hud, temperatura se je spustila tudi do minus 30 stopinj Celzija. "Preživiš tako, da se malo bolj oblečeš," se je zasmejal: "Malo manj se tudi gibaš zunaj, kot smo sicer navajeni, ko na primer sprehajaš svojega psa, prej zaključiš. Tam pač vse malo skrajšaš in veliko več časa preživiš doma oziroma si skoraj ves čas notri."

Ob koncu pogovora smo se na hitro dotaknili tudi risov. Čez dober teden se bo drugič v sezoni zbrala reprezentanca. Na prvem zboru ga ni bilo, saj se liga VHL ni prekinila, zato zdaj toliko bolj nestrpno pričakuje decembrskega. Seveda, če bo sploh imel možnost priti. "Nikoli še nisem bil v taki situaciji, da bi na reprezentančni zbor prišel brez delodajalca. Upam, da se to čim prej uredi, če pa se do takrat ne bo, mi bo ta teden z risi prišel zelo prav, saj se vedno dobro trenira, na sporedu pa imamo dve tekmi, na katerih si lahko spet malo dvignem samozavest in formo pred odhodom v nov klub," je še zaključil visokorasli branilec.

Članki iz rubrike