Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
29.08.2024 14:40:10
Deli članek:

Risi nocoj proti Latviji, Rok Tičar hoče na tretje OI: Neverjetno je, to je kot droga Plus

Profimedia

V reprezentanci je že toliko časa, da si sploh ne znamo predstavljati, da ga med risi ne bi bilo.

Petintridesetletni napadalec Rok Tičar je v dresu članske reprezentance debitiral leta 2008 (!), prvo SP odigral leto kasneje, do vključno letos je igral že na 12 svetovnih prvenstvih. V 16-letni reprezentančni karieri je dva 'mundiala' izpustil zaradi predolge klubske sezone, na dveh ni igral, ker so zaradi covida SP odpovedali, vseh ostalih akcij risov v toliko letih ni zamudil.

Njegova kariera v dresu z risom na prsih, ki se lahko ob bok postavi le še kakšnemu najboljšemu slovenskemu odbojkarju in pa še peščici hokejistov, je prepletena z uspehi in neuspehi, v prihodnjih štirih dneh pa se bo naš centralni napadalec na svojih petih olimpijskih kvalifikacijah boril za preboj na svoje tretje olimpijske igre.

Profimedia

V Rigo, kjer jih danes ob 19. uri čaka obračun z Latvijo, Slovenija ni odpotovala kot favorit. Daleč od tega, a vloga izzivalca, moštva, ki napada iz ozadja, risom ni tuja. "Na papirju smo po kakovosti, po rankingu tretja reprezentanca tega turnirja, a nikoli nismo bili v drugačni vlogi, nikoli nismo bili višje, samo nižje. Vsaka reprezentanca ima svoje načrte, tudi mi, v pripravah pa smo bili pozorni samo nase. Po dober rezultat gremo z ekipnim duhom, bojevitostjo in z ekipno igro, treba bo igrati en za drugega," je pred odhodom proti Baltiku pogledal 35-letni Jeseničan.