pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

STA
STA
0 25.04.2024 22:35:32

Slovenci z lepo popotnico na SP v Bolzano

Profimedia
Slovenska hokejska reprezentanca je končala priprave na bližnje svetovno prvenstvo divizije I (skupina A) v Bolzanu. Na zadnji pripravljalni tekmi so Slovenci v Parizu premagali Francijo s 3:0 (2:0, 0:0, 1:0).

Slovenija je tako priprave, ki so jih hokejisti pod vodstvom selektorja Eda Terglava začeli pred skoraj štirimi tedni, končala na najlepši možen način. V predmestju Pariza je premagala ekipo, ki se pripravlja na majsko svetovno prvenstvo elitne skupine na Češkem.

Terglav, kot trener v Franciji dobro pozna tamkajšnji hokej, je dobro načrtoval priprave in za vrhunec pripravljalnih tekem določil dva dvoboja s francosko izbrano vrsto. Na sredini so bili gostitelji boljši po podaljšku z 2:1, kar je bil tudi edini poraz Slovenije na testnih dvobojih.

Danes je slovenska reprezentanca pokazala odlično predstavo. Že v uvodu so Slovenci močno pritisnili in Rok Macuh je iz gneče pred golom v polno zadel že v četrti minuti. Pritisk se je nadaljeval, v 13. minuti pa je Jan Drozg ob prednosti igralca več s strelom od daleč vodstvo še povišal.


V nadaljevanju so gostitelji vzpostavili ravnotežje, po več kaznih v slovenski ekipi - Žiga Mehle je dobil tudi disciplinsko - pa tudi vse bolj ogrožali slovenskega vratarja Matijo Pintariča. A se je tudi on izkazal, ubranil vse francoske napade, tudi ob petih minutah z igralcem manj po kazni Mehletu ni klonil.

Francozi so skušali na vsak način priti vsaj do znižanja, toda slovenska obramba je bila trdna. Pintarič, ki sicer tudi na klubski sceni igra v Franciji in je danes dobil priložnosti za nastop, potem ko je v sredo branil Gašper Krošelj, je do konca zdržal brez prejetega gola in z 32 obrambami. Na drugi strani pa so gostitelji v zadnji minuti skušali še brez vratarja, toda Matic Török je to kaznoval s tretjim golom Slovenije.

Slovenski hokejisti so tako na prijateljskih tekmah dosegli peto zmago v šestih dvobojih; pred pariškima tekmama so Slovenci dvakrat premagali Poljsko z 2:0 in 3:1, Avstrijo pa so v Ljubljani premagali s 5:2, v Beljaku pa s 6:0.

Slovenci bodo iz Pariza odpotovali neposredno na prizorišče SP na Južnem Tirolskem. Slovenijo čaka prav uvodna tekma prvenstva v nedeljo ob 12.30 proti Južni Koreji.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike