zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

STA
STA
0 24.04.2024 22:16:35

V Franciji risi prvi obračun izgubili po podaljšku

Profimedia
Slovenci na prvi tekmi izgubili s Francozi.

Francija - Slovenija 2:1 (1:0, 0:1, 0:0; 1:0) – podaljšek
Cergy-Pontoise – l'Aren'ce. 2200 gledalcev. Glavna sodnika: Rauline in Furet. Linijska sodnika: Laboulais in Cady (vsi Francija).
Strelci: 1:0 Auvitu (Rech, Simonsen, 12., PP1), 1:1 Mašič (Jezovšek, Beričič, 37.), 2:1 Claireaux (Bertdand, Coulaud, 61.).
Kazenske minute: Francija 2, Slovenija 4.

SLOVENIJA: Us (61:11), Pintarič; Magovac, Mašič, Török, Tičar, Sabolič; Ćosić, Crnović, Kuralt, Macuh, Drozg; Štebih, Podlipnik, Maver, Simšič, Tomaževič; R. Bohinc, Mahkovec, Jezovšek, Sodja, Beričič. Selektor: Edo Terglav.

Slovenska hokejska reprezentanca je v pripravah na bližnje svetovno prvenstvo divizije 1A v Bolzanu doživela prvi poraz. Na prvi od dveh tekem v Parizu je bila Francija boljša po podaljšku z 2:1 (1:0, 0:1, 0:0; 1:0).


Slovenska hokejska reprezentanca je v peti od šestih tekem pred SP doživela prvi poraz. V predmestju Pariza je domača ekipa slavila z 2:1, odločilni gol so gostitelji dosegli v prvi minuti podaljška.


Izbranci selektorja Eda Terglava, ki še ni dokončno določil postave za SP in ima tudi v Franciji na voljo širšo zasedbo igralcev, bodo v četrtek na istem prizorišču v Cergyju igrali še eno tekmo, ta bo tudi zadnja pred SP.

francija slovenija hokej reprezentanca 24 pm
Profimedia

Slovenci bodo iz Francije odpotovali neposredno v Italijo, kjer se bo SP začelo v nedeljo, prva tekma čaka Slovence ob 12.30 proti Južni Koreji.

Danes je Žana Usa, ki je dobil priložnost med vratnicama Slovenije, v prvi tretjini ob igralcu več premagal Yohann Auvitu. Slovenci so izenačili v drugi tretjini, za 1:1 je poskrbel Bine Mašič v 37. minuti. V zadnjem delu zadetkov ni bilo, zmago je Franciji zagotovil Valentin Claireaux v 62. minuti.

"Še ena težka tekma je za nami. Mislim, da smo igrali dobro, bili smo boljši, na koncu nismo imeli sreče v podaljšku. Močna tekma, kar smo tudi pričakovali, saj vemo, da igrajo v eliti. Poskusili bomo ponoviti še eno dobro tekmo tudi jutri," je po dvoboju za Hokejsko zvezo Slovenije dejal Mašič.

"Dobra tekma, 60 minut solidno v obrambi. Zmanjkalo nam je, da bi izkoristili kakšno priložnost več. Premalo smo streljali, a če potegnemo črto, smo odigrali super tekmo. Borili smo se do konca, naši trenutki bodo še prišli. Glede na nasprotnika je bilo pozitivno," pa je ocenil selektor Terglav.

Pred to tekmo so Slovenci igrali že štiri testne dvoboje. V Bytomu so dvakrat premagali domačo izbrano vrsto Poljske z 2:0 in 3:1, Avstrijo so v Ljubljani premagali s 5:2, v Beljaku pa s 6:0.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike