IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

hu
hu
0 01.04.2024 18:59:59

Ali je to mogoče? Slovenka ubranila kar 71 strelov! Kanonada na slovenska vrata.

Jurij Kodrun
Slovenska ženska hokejska reprezentanca je po uvodni zmagi s 4:1 proti Poljski izgubila drugi dvoboj svetovnega prvenstva divizije I (skupine B) v Latviji.

Varovanke selektorja Boštjana Kosa so v Rigi izgubile proti Slovakinjam, ki so bile boljše s 4:0 (2:0, 1:0, 1:0). Naslednja tekma Slovenke čaka v sredo, ko se bodo pomerile z domačinkami.

Po uspešnem začetku proti Poljski danes Slovenke niso bile kos razpoloženim Slovakinjam, ki so lani izpadle iz višjega kakovostnega razreda.

Tokrat so bile precej boljši tekmec, v strelih na gol so prevladovale kar s 75:7, kar je pomenilo ogromno dela za slovensko vratarko Pio Dukarič.

V prvi tretjini sta za tekmice zadeli branilka Laura Šulikova in Lucia Haluškova, v drugi tretjini je na 3:0 s svojim drugim golom na prvenstvu povišala Tatiana Blichova. Zadnji zadetek na tekmi pa je v 54. minuti dvoboja dodala Lucia Ištocyova.


Slovakinje so po uvodnih dveh tekmah na vrhu lestvice z razmerjem zadetkov 11:1 in so prve favoritinje skupine.

"Že pred prihodom na prvenstvo smo vedele, da bo Slovaška velik zalogaj. Jaz vseeno mislim, da smo se borile po svojih najboljših močeh in vse pustile na ledu. Za to si lahko samo čestitamo," je za Hokejsko zvezo Slovenije po tekmi dejala branilka Katja Biščak.

Najboljša igralka tekme je bila Dukarič. "Vedele smo, da so Slovakinje favoritinje tega turnirja, tako da smo se pripravile na težko borbo. Vedele smo, da bomo večinoma igrale v naši obrambni tretjini. Punce so naredile, kar smo se zmenile, tako da je bilo tudi meni lažje, čeprav je bilo res ogromno strelov na gol. Jaz sem ponosna na vsa dekleta," je po tekmi za krovno zvezo dodala vratarka.

Slovenijo, ki ima po dveh tekmah tri točke, po sredinem dvoboju z domačinkami čakata do sobote še tekmi proti Britankam in Italijankam. Glavni cilj slovenske vrste je sicer obstanek v tem rangu tekmovanja.

Slovenska reprezentanca je lani nastopila v enaki konkurenci SP divizije I (skupina B) ter v Južni Koreji zasedla četrto mesto, s čimer je dosegla enega največjih uspehov doslej in obstala v tem rangu tekmovanja.

Članki iz rubrike