gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

hu/STA
hu/STA
0 17.10.2023 18:10:56

HZS sprejela zelo pomembno odločitev! To je novi selektor risov!

Profimedia
Edo Terglav je novi selektor slovenske moške članske reprezentance. Na to mesto so ga danes potrdili na seji predsedstva Hokejske zveze Slovenije. Nasledil je Matjaža Kopitarja, ki se je julija odločil, da ne bo ostal na tem mestu.

Na HZS so dolgo iskali rešitev za izpraznjeno selektorsko mesto. Dosedanji selektor Kopitar, ki je ekipo nazadnje vodil na majskem svetovnem prvenstvu elitne skupine v Latviji, je namreč konec julija obvestil HZS, da ne bo več opravljal tega dela.

Krovna slovenska hokejska organizacija se je nato, kot je poudaril generalni sekretar Dejan Kontrec, iskanja naslednika lotila sistematično. Kot ključne vidike so izpostavili tudi pripravljenost za delo z mladimi ter poznavanje slovenskega hokejskega prostora in njegovih specifik.


Triinštiridesetletni Terglav, ki je postal trinajst slovenski selektor, je za Slovenijo igral na treh svetovnih prvenstvih in skupaj zbral 44 nastopov v dresu z državnim grbom. Po koncu igralske karieri je bil trener v Franciji, v slovenski reprezentanci pa je bil pomočnik Niku Zupančiču, Kariju Savolainenu in Matjažu Kopitarju.


Značke: hokej, slovenija

Članki iz rubrike