testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

andrej-hofer 1 Njena.si

Razočaranje za gledalce: Andrej Hofer ne bo ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

hu
hu
7 21.05.2023 17:35:14

Kakšna škoda! Slovenci potrebovali vsaj točko, po drami v zaključku tekme pa je jasno vse!

Profimedia
Slovenski hokejisti so izgubili tudi proti Slovaški.

* Arena Riga, gledalcev 4460, sodniki: Bjork (Švedska), Bloski (kanada, glavna), Davis (ZDA), Kroyer (Danska).
* Strelec: 0:1 Panik (Regenda, Koch, 21.).
* Kazenske minute: Slovenija 4, Slovaška 6.

Slovenija bi za ohranitev upov za obstanek v tej konkurenci na današnji tekmi potrebovala vsaj točko oziroma neodločen izid po rednem delu. Tekmec v boju za obstanek Kazahstan je imel že štiri točke, tako da Slovencem samo zmaga v ponedeljek na medsebojnem obračunu ne bi pomagala.

Izbranci selektorja Matjaža Kopitarja so bili blizu, bili večji del tekme enakovredni ali celo boljši nasprotnik, odločil pa je zgolj en gol, napako Slovenije je v 15. sekundi druge tretjine po prodoru kaznoval Richard Panik.

Ponedeljkova tekma bo za Slovenijo s Kazahstanom tako zgolj prestižnega pomena, saj ne more več priti do rešilnega sedmega mesta v predtekmovalni skupini B.


Slovenija je pred dvobojem vedela, kaj mora doseči, a tudi Slovaki so imeli jasen cilj: zaradi poraza s Kazahstanom so ogrozili možnosti za napredovanje v četrtfinale, zato ni bilo nikakršnega popuščanja.

Slovenci so že v uvodni tretjini nakazali, kje bodo iskali možnosti za presenečenje. Pri strelih na gol so imeli slovenski tekmeci sicer prednost, toda Kopitarjevi izbranci so si pripravili dve lepi priložnosti. Najprej je bil blizu Robert Sabolič v 15. minuti, minuto pred sireno pa še Luka Maver, ki je od ograde za golom prišel pred vrata, a je tudi njegov strel Stanislav Škorvanek ubranil.

Odločilni in na koncu tudi usodni trenutek je prišel takoj na začetku drugega dela. Takrat so Slovaki kaznovali eno redkih slovenskih napak, ko so Slovenci tekmecem dovolili pobeg v protinapad, Panik pa je bil hitrejši od branilcev in je na koncu ugnal še vratarja Luko Gračnarja.

Nadaljevanje je bilo sicer podobno kot v prvi tretjini. Slovenci so na vse načine iskali gol, toda nikakor jim ni uspelo. Najbližje uspehu so bili v 30. minuti, ko je po akciji Jana Urbasa in Žige Jegliča slednji odbitek skušal iz bližine poslati v mrežo, slovaški vratar pa je plošček ustavil na golovi črti. V tej tretjini so Slovenci tekmece prisili tudi v prekrške za izključitve, imeli so dva "power playa", ki pa sta ostala neizkoriščena.

Zadnja tretjina je bila povsem slovenska. Razmerje strelov je bilo 16-9 (v celoti sicer 39-33 za Slovake), Slovaška pa se je povsem umaknila v obrambo. A pike na i dobri in borbeni igri Slovencem spet ni uspelo postaviti. Rešilni zadetek se je izmikal, nista bila uspešna ne Urbas - v 50. minuti je stresel okvir gola - ne Miha Verlič, pa tudi ne Rok Tičar.

Minuto pred koncem je šel Gračnar iz vrat, Slovenci so dobili odločilni sodniški met in v zadnje pol minute pletli mrežo okrog slovaškega gola. Toda po akciji Jegliča in Jana Drozga je plošček poletel vzporedno z golovo črto, zadnji strel Urbasa pa ni bil dovolj močan in Slovenci so se morali sprijazniti s selitvijo v drugoligaško konkurenco naslednje leto.

Članki iz rubrike