franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 04.05.2023 22:05:44

Slovenski hokejisti še enkrat premagali Madžare

Slovenska hokejska reprezentanca je danes v Budimpešti odigrala deveto, predzadnjo pripravljalno tekmo pred bližnjim svetovnim prvenstvom elitne skupine v Rigi. Slovenija je proti vzhodnim sosedom dosegla še eno zmago, po sredini s 4:0 je danes slavila s 4:2 (2:1, 0:1, 2:0).

Na sredini tekmi je moštvo slovenskega selektorja Matjaža Kopitarja stare znance - obe ekipi sta si uvrstitev na elitno SP zagotovili lani na drugoligaškem SP v Ljubljani - premagala prepričljivo, brez prejetega zadetka.

Tudi na današnjem obračunu je bil začetek podobne. V vratih je priložnost tokrat dobil Gašper Krošelj (na prvi je branil Luka Gračnar), v prvi tretjini pa sta za gola poskrbela Blaž Tomaževič (10.) in Jan Drozg (18.). Pred tem so Madžari povedli ob številčni prednosti v deveti minuti.

V drugi tretjini so gostitelji izenačili z edinim zadetkom v 34. minuti, a je bila zadnja nato spet slovenska. Zmago pa so si zagotovili v zadnjih minutah, ko je najprej v 58. zadel Tadej Čimžar, dobro minuto pozneje, ko so Madžari z vrat potegnili Miklosa Rajhno, pa je bil uspešen še Blaž Gregorc in postavil končnih 4:2.


Slovenija je prejšnji teden igrala dve pripravljalni tekmi v gosteh proti Franciji. Obe je izgubila, na prvi s 3:4, na drugi pa z 1:2.

Pred tem je na Bledu premagala Italijo s 4:1 in 4:2, v Mariboru pa se je dvakrat pomerila s Poljsko. Ti tekmi sta se končali šele po kazenskih strelih. Prvo so Slovenci dobili s 3:2, drugo izgubili s 3:4. Na prvi tekmi v Beljaku je Avstrijo premagala s 5:3.

Slovenski hokejisti bodo po današnji tekmi v Budimpešti zadnjo testno tekmo pred odhodom na SP imeli 9. maja, ko se bodo v Koebenhavnu pomerili z Danci.

Slovenija bo na svetovnem prvenstvu igrala v predtekmovalni skupini B. V njej nastopajo tudi Kanada, Češka, Švica, Slovaška, Latvija, Norveška in Kazahstan. Prva tekma jo čaka 13. maja, ko se bo pomerila s Švico.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike