Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 21.04.2022 21:40:31

Risi izgubili z Japonsko

Tadej Čimžar
Nikola Miljković
Slovenska hokejska reprezentanca je izgubila drugo pripravljalno tekmo pred bližnjim svetovnim prvenstvom divizije I (skupina A) v Ljubljani. Danes je v slovaškem Hamuliakovem izgubila z Japonsko po podaljšku s 3:4 (2:1, 1:2, 0:0; 0:1).

Pred dvema dnevoma so Slovenci v pripravah, ki so jih na Bledu začeli prejšnji teden, odigrali še prvo prijateljsko tekmo. V Szekesfeharvarju so premagali Madžarsko s 3:0.

Danes so Slovenci igrali na nevtralnem terenu na Slovaškem. Prvi tekmec na dveh dvobojih v dveh dneh je bila Japonska, izbranci Matjaža Kopitarja pa so morali azijski ekipi priznati premoč po podaljšku.

Za Slovenijo so zadeli Tadej Čimžar v 15. minuti, Gregor Koblar v 18. in Matic Podlipnik v 24. minuti.



V petek bo ob 19. uri na istem prizorišču še tekma Slovenija - Romunija. Slednja je tudi eden od slovenskih tekmecev na bližnjem SP v Ljubljani, ki se bo začelo 3. maja.

Naslednji teden bodo Kopitarjevi izbranci igrali še zadnji prijateljski tekmi. Prva bo v gosteh z Italijo v Tablji 28. aprila, zadnji test pred SP pa bo doma na Bledu 30. aprila, ko bo tekmec Francija.

Selektor Kopitar je na prve tri tekme ta teden povabil vratarje Žana Usa, Matijo Pintariča in Luko Kolina, branilce Aljošo Crnoviča, Jana Čosiča, Blaža Gregorca, Mitjo Robarja, Aleksandra Magovca, Miho Štebiha, Klemna Pretnarja in Matica Podlipnika ter napadalce Roka Kapla, Jako Sodjo, Jako Šturma, Tadeja Čimžarja, Luko Mavra, Žigo Panceta, Gregorja Koblarja, Nika Simšiča, Anžeta Kuralta, Kena Ograjenška, Roberta Saboliča, Roka Tičarja, Blaža Tomaževiča in Miho Zajca.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike