Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

hu
hu
0 01.03.2022 09:54:48

Ruskim športnikom svet ne prizanaša, OVEČKIN pa še kar kljubuje: Navijači besni, ker SE NE DA! (foto)

Mednarodna hokejska zveza (IIHF) je zaradi vojne v Ukrajini do nadaljnjega Rusijo in Belorusijo izključila z vseh mednarodnih tekmovanj pod svojim okriljem. Pri tem so pri IIHF sledili drugim mednarodnim zvezam, kot sta nogometni Fifa in Uefa.

Kot je zveza zapisala v današnjem sporočilu za javnost, je Rusiji na ponedeljkovem večernem izrednem zasedanju odvzela tudi organizacijo mladinskega svetovnega prvenstva 2023.

Mednarodna zveza je tako Rusijo in Belorusijo ter vse ruske in beloruske klube vseh starostnih kategorij do nadaljnjega izključila s tekmovanj pod okriljem svetovne zveze.

Brez omenjenih reprezentanc bo tako potekalo tudi majsko svetovno prvenstvo na Finskem. Na pravkar končanih olimpijskih igrah v Pekingu je Rusija v finalu za las izgubila naslov proti Finski. Svetovno prvenstvo brez zbornaje, ki ima 27 naslovov prvaka, je bilo doslej nepredstavljivo. Rusija in Kanada sta s po 27 svetovnimi naslovi rekorderki.

Ovečkin v nemilosti navijačev
V nemilosti lastnih navijačev se je znašel tudi veliki ruski hokejski zvezdnik Aleksander Ovečkin. Ameriški navijači se ga na družabnih omrežjih lotevajo brez zadržkov, namenjajo mu precej ostre besed in žaljivke. Glavni razlog je fotografija, ki jo ima na Instagramu že lep čas za naslovno, na njej pa je v družbi ruskega predsednika Vladimirja Putina.

Čeprav je po zadnji tekmi dejal, da si želi, da bi se vojna končala in da ne more vplivati na Putinove odločitve, saj ni njegova desna roka, pa se pritiski stopnjujejo. Celo do te mere, da številni od lige NHL zahtevajo, naj zvezdniku Washingtona prekinejo pogodbo, kar se pa bržkone ne bo zgodilo.

oveckin

Članki iz rubrike