stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 11.02.2022 21:30:33

Američanke in Kanadčanke prve polfinalistke hokejskega turnirja

Profimedia
Ameriške in kanadske hokejistke so prve polfinaliste olimpijskega turnirja v Pekingu. Američanke so z učinkovito zadnjo tretjino s 4:1 premagale Čehinje, Kanadčanke pa so se v drugem četrtfinalnem dvoboju znesle nad Švedinjami. Že po prvih 20 minutah so vodile s 4:0, na koncu je bilo 11:0.

Na tekmi med ZDA in Češko v prvem delu igre zadetkov ni bilo, po 40 minutah pa je bil izid izenačen na 1:1, pri čemer so presenetljivo preko Michaele Pejzlove povedle Čehinje, a so nasprotnice že 48 sekund pozneje z golom Hilary Knight izid poravnale. Američanke so svojo premoč na ledu, razmerje v strelih je bilo 59-6, izkoristile šele v zadnjem delu igre, ko so zadele trikrat.

"Bilo je res težko, ker plošček ni hotel iti v mrežo in njihova vratarka (Klara Peslarova, op. STA) je igrala odlično. Vendar ne smeš dovoliti, da ti to pride do živega," je po koncu povedala Lee Steckelin, ki je v 47. minuti zadela za 2:1.

Pozneje sta zadeli še Savannah Harmon ob igri z igralko več in Kendall Coyne Schofield v prazen gol.



Kanadske hokejistke pa so Švedinjam odčitale pravo lekcijo in zmagale z 11:0. Prvič so zadele že po treh minutah igre, največ golov, pet, so dosegle v drugem delu igre. Brianne Jenner in Sarah Fillier sta zadeli po trikrat.

Druga četrtfinala bosta v soboto, ko se bosta ob 5.10 pomerila Ruski olimpijski komite in Švica ter ob 9.40 še Finska in Japonska. ZDA se bodo za preboj v finale pomerile z zmagovalcem obračuna med Finsko in Japonsko, medtem ko Kanado čaka zmagovalec tekme med ROK in Švico.

Oba polfinalna obračuna bosta v ponedeljek, 14. februarja.

Značke: zoi 2022, hokej, ženske

Članki iz rubrike