Alec Baldwin Svet24.si

Hollywoodski strokovnjaki: Alec Baldwin ni ...

osumljeni, umor družine đokić, goran džonić Svet24.si

Balistiki potrdili, da gre za morilsko orožje, v ...

katrinas (6) Svet24.si

Ženska trojnost kot izjemen energijski potencial

poroka dimnik frantar-xx Reporter.si

Kako je "suhceni in nebogljeni" Igor Zabret ...

metka-paragi Necenzurirano

"Vlada želi le stroko, ki se ji uklanja" ...

žigan-krajnčan Njena.si

Marjetkin zlati gumb sinu Romane Krajnčan

dragic doncic Ekipa24.si

Hahaha, pravi NOREC! Dragić je pred tekmo želel ...

jz
jz
0 11.10.2021 13:47:56

Risinje v predkvalifikacijah za olimpijske igre do dveh zmag in poraza

psno
Slovenska ženska hokejska reprezentanca je prejšnji teden nastopila na kvalifikacijskem turnirju za uvrstitev na OI leta 2022 v Pekingu.

V Nottinghamu so v konkurenci domače ekipe, Južne Koreje in Islandije Slovenke zasedle tretje mesto. V nadaljevanje kvalifikacij so se uvrstile prvouvrščene Korejke. Slovenija je v prvi tekmi na turnirju izgubila z Južno Korejo z 0:3, kar je bilo tudi usodno. V nadaljevanju so premagale Veliko Britanijo z 2:1 in Islandijo s 6:2, vendar so imele v krogu treh reprezentanc s po šestimi točkami (Britanke so premagale Južno Korejo z 1:0) najslabši količnik oziroma razliko v zadetkih, ki je nato odločala o napredovanju.

Slovenske barve so v Nottinghamu pod vodstvom selektorja Acija Ferjaniča branile Particija Beribak, Arwen Nylaander, Eva Dukarič, Deja Glavič, Sara Confidenti, Nina Lončar, Katja Biščak, Pija Strniša, Nuša Porekar, Pia Pren, Tamara Breznik, Julija Blazinšek, Tamara Svetina, Gaja Pezdir, Pia Dukarič, Nina Maver, Ana Pršina, Urša Pazlar, Patricija Usnik in Nuša Dovžan.V prvem krogu sta bili še dve kvalifikacijski skupini, v Italiji so poleg domačink igrale še Kazahstanke, Španke in Tajvanke, na Poljskem pa ob domačinkah še Nizozemke, Mehičanke in Turkinje. V drugi krog sta se poleg Korejk uvrstili še ekipi Italije in Poljske. Zadnjo stopnja kvalifikacij bo med 11. in 14. novembrom, kjer so v skupini C že Češka, Madžarska in Norveška, v skupini D Nemčija, Danska in Avstrija, v skupini E pa Švedska, Francija in Slovaška.

Zmagovalke teh treh skupin pa si bodo nato zagotovile nastop za OI, kjer jih že čakajo ZDA, Kanada, Finska, Švica in Rusija v skupini A ter Japonska in Kitajska v skupini B, ki jo bodo dopolnile še tri najboljše kvalifikantke.

Članki iz rubrike