Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

jz
jz
0 11.10.2021 13:47:56

Risinje v predkvalifikacijah za olimpijske igre do dveh zmag in poraza

psno
Slovenska ženska hokejska reprezentanca je prejšnji teden nastopila na kvalifikacijskem turnirju za uvrstitev na OI leta 2022 v Pekingu.

V Nottinghamu so v konkurenci domače ekipe, Južne Koreje in Islandije Slovenke zasedle tretje mesto. V nadaljevanje kvalifikacij so se uvrstile prvouvrščene Korejke. Slovenija je v prvi tekmi na turnirju izgubila z Južno Korejo z 0:3, kar je bilo tudi usodno. V nadaljevanju so premagale Veliko Britanijo z 2:1 in Islandijo s 6:2, vendar so imele v krogu treh reprezentanc s po šestimi točkami (Britanke so premagale Južno Korejo z 1:0) najslabši količnik oziroma razliko v zadetkih, ki je nato odločala o napredovanju.

Slovenske barve so v Nottinghamu pod vodstvom selektorja Acija Ferjaniča branile Particija Beribak, Arwen Nylaander, Eva Dukarič, Deja Glavič, Sara Confidenti, Nina Lončar, Katja Biščak, Pija Strniša, Nuša Porekar, Pia Pren, Tamara Breznik, Julija Blazinšek, Tamara Svetina, Gaja Pezdir, Pia Dukarič, Nina Maver, Ana Pršina, Urša Pazlar, Patricija Usnik in Nuša Dovžan.



V prvem krogu sta bili še dve kvalifikacijski skupini, v Italiji so poleg domačink igrale še Kazahstanke, Španke in Tajvanke, na Poljskem pa ob domačinkah še Nizozemke, Mehičanke in Turkinje. V drugi krog sta se poleg Korejk uvrstili še ekipi Italije in Poljske. Zadnjo stopnja kvalifikacij bo med 11. in 14. novembrom, kjer so v skupini C že Češka, Madžarska in Norveška, v skupini D Nemčija, Danska in Avstrija, v skupini E pa Švedska, Francija in Slovaška.

Zmagovalke teh treh skupin pa si bodo nato zagotovile nastop za OI, kjer jih že čakajo ZDA, Kanada, Finska, Švica in Rusija v skupini A ter Japonska in Kitajska v skupini B, ki jo bodo dopolnile še tri najboljše kvalifikantke.

Članki iz rubrike