sokol Svet24.si

Novomeški sokoli so cenjeni celo v arabskih ...

tanja-žagar Svet24.si

Bo Tanja Žagar res kmalu potrebovala voziček za ...

krsinar jansa Reporter.si

Janša novinarja Igorja Kršinarja označil za ...

sveča Svet24.si

“Tragična nesreča v resničnem pomenu ...

ratko mladic Necenzurirano

Sramoten molk ob Mladićevi obsodbi #kolumna

Maria Orsitch hubpages com Odkrito.si

Maria Orsić: Ženska, ki je Hitlerju dala leteči...

nina-radi Njena.si

Ninin čustveni zlom in razkritje krute zgodbe

STA
STA
0 15.12.2019 13:19:48

Slovenci v Minsku izpadli v nižjo skupino

Martin Metelko
Slovenska hokejska reprezentanca do 20 let je neuspešno končala svetovno prvenstvo divizije I (skupina A) v Minsku. Slovenci so danes izgubili še peto tekmo, tokrat je bila boljša Avstrija s 4:1 (2:0, 0:0, 2:1). Z le eno osvojeno točko so Slovenci ostali na zadnjem mestu in se bodo naslednje leto preselili v nižji rang SP.

Na lanskem SP divizije I (skupina B) si je Slovenija priborila prvo mesto in nastop na letošnjem drugoligaškem tekmovanju.

Slovenske želje so bile pred začetkom v Minsku precej visoke, toda v Belorusiji so se tekmeci izkazali za premočne. Še najbližje so bili v drugem krogu, ko so proti Danski izgubili po podaljšku z 1:2, visoko so klonili proti Latviji (1:9) in Norveški (2:6), Belorusija pa je zmagala s 4:1.

Pred današnjim zadnjim krogom so bili slovenski hokejisti v slabem položaju, saj jim niti zmaga (po rednem delu) ne bi neposredno zagotovila obstanka, v tem primeru bi izbranci selektorja Lovra Bajca morali počakati na razplet tekme Danska - Belorusija; v primeru danskega poraza bi se lahko rešili. A izgubljen sosedski dvoboj z Avstrijo je pomenil takojšen konec možnosti za obstanek.

Na drugi strani so bili Avstrijci zelo motivirani, saj so bili pred zadnjim krogom na prvem mestu in bi si z zmago zagotovili napredovanje med elito. Na koncu so severni sosedje že v prvi tretjini povedli, prednost pa nato potrdili še v zadnji. S tem so si zagotovili končno prvo mesto in napredovanje med najboljše na svetu, Slovenci pa se bodo preselili v nižjo skupino v sezoni 2020.

Edini zadetek na zadnji tekmi je dosegel Maj Tavčar.Slovenske barve so na SP branili vratarji Žiga Kogovšek, Luka Kolin in Val Usnik, branilci Jaka Bernard, Lan Brun Rauh, Juš Černe, Bine Mašič, Žan Poklukar, Tom Sojer, Nik Širovnik in napadalci Martin Bohinc, Ahmet Jakupovič, Miha Krmelj, Lenart Markun, Erik Mežnar, Aljaž Predan, Žan Primožič, Anže Prostor, Tit Razingar, Gašper Skerlep, Maj Tavčar, Matic Török in Luka Vodlan.

* Izidi tekem Slovenije:
Norveška - Slovenija 6:2 (1:0, 5:2, 0:0)
Slovenija - Danska 1:2 (1:0, 0:1, 0:0; 0:1)
Slovenija - Latvija 1:9 (0:5, 1:1, 0:3)
Belorusija - Slovenija 4:1 (0:0, 1:0, 3:1)
Avstrija - Slovenija 4:1 (2:0, 0:0, 2:1)

Značke: hokej, sp

Članki iz rubrike